На сайті:

На сайті 176 гостей та відсутні користувачі

29 вересня 2011 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар “Партизанський рух на Прикарпатті в період Другої світової війни”.

29.09.11

Мета заходу – висвітлити процеси становлення та розвитку основних течій руху Опору на Прикарпатті в період Другої світової війни; сприяти зростанню уваги педагогів та учнів регіону до об’єктивного вивчення проблематики із використанням краєзнавчого матеріалу; узагальнити науково-методичні напрацювання із визначеної тематики з метою вироблення рекомендацій та подальшого їх упровадження у навчально-виховний процес.

Семінар проходив у формі “круглого” столу, у ході якого розглядалися такі питання, як “Історичні передумови та причини формування УНС–УПА на Прикарпатті” (Я. Треф’як, к.п.н., доцент, завідувач кафедри педагогіки та психології ОІППО); “Карпатський рейд Сумського з’єднання С. В. Ковпака: правда й домисли” (І. Кметюк, учитель історії Лоївської школи Надвірнянської районної ради); “Місце ОУН (м) у розгортанні партизанської боротьби в західноукраїнському регіоні” (Я. Коретчук, директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери); “Бойовий шлях сотні УПА “Лісовики” та куреня “Остапа” в контексті свідчень ветерана-учасника ОУН–УПА Поливки Петра Васильовича” (Б. Максимець, керівник гуртка Івано-Франківського центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери (м. Івано-Франківськ)); “ТВ-21 “Гуцульщина” УПА-“Захід” у матеріалах радянських органів держбезпеки” (І. Дрогобицький, к.і.н., викладач кафедри теорії та методики навчання ОІППО) тощо.

Крім того, учасники семінару відвідали криївку референта пропаганди Карпатського краю УПА “Марка Боєслава” (Михайла Дяченка) у с. Дзвиняч Богородчанського району Івано-Франківської області.

Як підсумок роботи – прийняття рекомендацій.

IMG_5669tr

IMG_5675trr


Додати коментар

Захисний код
Оновити