На сайті:

На сайті 127 гостей та відсутні користувачі

Обласний конкурс «Директор сільської школи»

07.12.11

Упродовж листопада 2011 року в області проходив конкурс “Директор сільської школи-2011”, який є одним із заходів реалізації Національної доктрини розвитку освіти, постанови Кабінету Міністрів України “Про розвиток сільської загальноосвітньої школи”, регіональної Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008-2015 роки, затвердженої сесією обласної ради від 28.03.08 року №516-20/2008 (зі змінами від 27.03.2009р. №773-29/2009 і від 15.03.2010р. № 1026-37/2010) і проводиться відповідно до Положення «Про обласний конкурс «Директор сільської школи», затвердженим наказом головного управління освіти і науки від 15.06.2011р. №431.

Мета активізація діяльності директорів сільських шкіл, виявлення і підтримки їхньої творчої праці, кращого досвіду, популяризації педагогічних надбань і здобутків.

Організатори конкурсу головне управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації (начальник Болюк Зінаїда Андріївна, голова оргкомітету) та Івано-Франківським ОІППО (ректор Зуб’як Роман Миколайович, заступник голови журі). Журі представлено 11 провідними фахівцями у галузі управління навчальним закладом.

Конкурс проходить уже вшосте. Упродовж років у конкурсі брали участь:

1999 рік – 15 директорів ЗНЗ;

2002 рік – 12 директорів

2004 рік – 8 директорів

2005 рік – 14 директорів

2008 рік – 18 директорів

2011рік – 16 директорів.

Відділи освіти Надвірнянської (М.Винник), Рожнятівської (О.Слабінога) райдержадміністрацій подали матеріали конкурсантів у всі три номінації.

Конкурс проходить у три етапи.

Під час заочного етапу конкурсу члени журі оцінювали матеріали, подані конкурсантами: опис власного управлінського досвіду, модель сільської школи майбутнього, програма розвитку закладу, наявність публікацій, а також культуру оформлення матеріалів та інше.

Подані конкурсні матеріали керівників ЗНЗ дали підстави відзначити такі позитивні аспекти: ілюстрацію досвіду роботи школи через її фотолітопис; актуальність питань, окреслених у розробці моделей закладу та описах досвіду; прагнення до культури оформлення. Роботи конкурсантів свідчать, що учасники мають добру теоретичну і практичну підготовку з управління педагогічним процесом, високий рівень професійності, фахової майстерності, належну культуру оформлення

Під час очного етапу конкурсу відбулася самопрезентація учасників “Моє творче “Я”, усний захист моделі нової сільської школи. Також конкурсанти виконали письмове завдання – педагогічний аналіз відеоуроку та психолого-педагогічні завдання. Здійснено об’їзд загальноосвітніх навчальних закладів, директори яких  визнані переможцями за результатами розгляду матеріалів під час  заочного та очного турів. Під час об’їзду було  враховано: створення здоров’язберігаючого і життєзберігаючого середовища в школі, оптимальність роботи з педагогічними кадрами, контрольно-аналітичну діяльність керівника, якість знань учнів та рейтинг навчального закладу в районі, області, на рівні України.

Даний конкурс сприяє моральному та матеріальному заохоченню директорів ЗНЗ. Переможці ІІ етапу будуть нагороджені  грамотами головного управління освіти і науки облдержадміністрації та цінними подарунками (згідно з додатком 4 наказу головного управління освіти і науки облдержадміністрації від 05.09.2011 року №519 «Про проведення обласного конкурсу “Директор сільської школи-2011”).

Переможці у номінації

“Директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів” за зайняте:

І місце: Ольга Радиш, директор Рожнівського НВК «Гуцульщина» ім.Ф.Погребенника, колегіум НаУКМА Косівської районної ради;;

ІІ місце: Ганна Рубаняк, директор Гринявської ЗОШ І-ІІІ ст. Верховинської районної ради;

ІІІ місце: Галина Іванцюк, директор Бабченської ЗОШ І-ІІІ ст. Богородчанської районної ради.

у номінації  “Директор загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів” за зайняте:

І місце: Марія Бойко, директор Заланівської ЗОШ І-ІІ ст. Рогатинської районної ради;

ІІ місце: Ольга Савчук, директор Височанської ЗОШ І-ІІ ст. Галицької районної ради;

ІІІ місце: Андрій Юрків, директор Кропивницької ЗОШ І-ІІ ст. Долинської районної ради

у номінації  “Директор загальноосвітньої школи І ступенів” за зайняте:

ІІ місце: Галина Притуляк, директор Ясенської ЗОШ І ст. №2 Рожнятівської районної ради;

ІІІ місце: Оксана Кричовська, директор Битківської ЗОШ І ст. Надвірнянської районної ради


jarluk_word_2 Про підсумки обласного конкурсу «Директор сільської школи-2011»

Додати коментар

Захисний код
Оновити