На сайті:

На сайті 264 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар практичних психологів шкіл-інтернатів на тему «Використання інноваційних технологій з метою формування життєвої компетентності у дітей з вадами слуху»

09.12.11

8 грудня на базі Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Івано-Франківської обласної ради відбувся семінар практичних психологів шкіл-інтернатів на тему «Використання інноваційних технологій з метою формування життєвої компетентності у дітей з вадами слуху».

Візитку школи-інтернату, на базі якої проходив семінар, представила директор Караїм Р. О. Вона ознайомила учасників семінару із корекційно-розвивальним середовищем закладу та розповіла про найкращі здобутки діяльності педагогічного та учнівського колективів. Також директор звернула увагу  на проблему, над якою працює школа: особистісно-орієнтоване навчання і виховання як ефективний засіб реалізації потенціалу учнів з вадами слуху з метою їх успішної соціалізації.

Добре володіння життєвими навичками учнями з вадами слуху є необхідною умовою їх успішної соціалізації в навколишньому світі. Саме тому завданням семінару було виокремити та продемонструвати інноваційні форми та методи роботи психолога з метою формування позитивної Я-концепції за допомогою соціально-психологічного тренінгу та проаналізувати фактори, що затримують соціалізацію вихованця спеціальної школи-інтернату.

Учасники семінару мали змогу спостерігати за роботою учнів на тренінгу «Моє життя в моїх руках». Практичний психолог школи-інтернату Микитин С. Я. продемонструвала майстерне володіння методикою проведення тренінгу із застосуванням інноваційних технологій. В ході тренінгового заняття вона застосовувала атр-терапевтичні техніки, піскову терапію, рольові ігри та комп’ютерні технології. Особливо вразила учасників семінару творча робота вихованців навчального закладу «Малюнок на піску» за сюжетом пісні.

На круглому столі практичні психологи визначили алгоритм діяльності з формування життєвої компетентності випускників спеціальних шкіл-інтернатів з використанням інноваційних технологій. Учасники семінару переконалися, що соціальна адаптація дітей з особливими потребами в умовах закладу інтернатного типу є одним із важливих напрямів діяльності практичного психолога, який реалізується через всі види робіт і передбачає використання найновіших форм та методів впливу на особистість дитини, а також соціальне середовище, в якому вона постійно перебуває.

ilio_007

oioi021

uiu7iu7i_012

iyuiyui_026

Додати коментар

Захисний код
Оновити