На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

Учнівська молодь Білорусі українського походження відвідала Прикарпаття

15.08.2012
За ініціативи голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та Генерального консульства України в Бресті налагоджено співпрацю між Івано-Франківською областю та Берестейщиною (Республіка Білорусь). З метою ознайомлення учнівської молоді Білорусі українського походження зі звичаями та традиціями Прикарпатського краю в період з 06 по 15 серпня цього року на базі навчально-оздоровчого комплексу “Лімниця” Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, який знаходиться в с. Вістова Калуського району, перебуває делегація у складі 10 юнаків та дівчат й двох керівників фольклорно-етнографічного гуртка української науково-педагогічної спілки “Берегиня” з Республіки Білорусь.


У рамках програми учасники делегації відвідали м. Івано-Франківськ; м. Коломию (музеї: “Писанка”, народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського, майстер-клас з малювання писанок); м. Галич ( музей етнографії та побуту); відбулись цікаві екскурсії до визначних місць Прикарпаття, зокрема у музей Степана Бандери, що знаходиться у с. Старий Угринів Калуського району. Гості мали можливість ознайомитися з архітектурною спадщиною, історією, побутом, колоритом національних традицій краю. Крім цього, на базі навчально-оздоровчого комплексу головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації було організовано Літню школу українознавства, зокрема заняття з української мови і літератури, історії Прикарпаття, пісенної творчості. Діти брали участь в інтерактивних, спортивних змаганнях та майстер-класі з народних ремесел.

Завершальним етапом візиту стала зустріч білоруських дітей українського походження з представниками обласної влади, яка відбулася у конференц-залі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У ході зустрічі учасники делегації ділилися враженнями від перебування на Прикарпатті із Романом Іваницьким, заступником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Зінаїдою Болюк, начальником головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Марією Мрічко, заступником начальника головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Романом Зуб’яком, ректором обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У свою чергу керівник делегації та юні білоруси подякували організаторам візиту за гостинність та теплий прийом, зауваживши, що люблять мандрувати Україною, зокрема Прикарпаттям, а за час перебування на українській землі навчилися танцювати коломийку, співати українських пісень і навіть познаходили симпатії.

Відтак, представники обласної влади вручили учасникам делегації сувеніри, а Зінаїда Андріївна зазначила:

–Ми раді, що ви краще пізнали українську землю, її історію, традиції та побачили Батьківщину своїх предків.

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити