На сайті:

На сайті 137 гостей та відсутні користувачі

Гості зі Сербії на Прикарпатті

23.08.2012

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією і Національною радою української національної меншини Сербії у нашій області на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Буковель» в період з 17 до 26 серпня цього року перебуває делегація у складі 27 юнаків і дівчат  та трьох супроводжуючих осіб з Республіки Сербії.

Мета приїзду – ознайомлення дітей та молоді українського походження з Сербії зі звичаями та традиціями Прикарпатського краю.

Напередодні Дня Незалежності України в актовій залі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулась зустріч молоді українського походження та їхніх керівників із Сербії з керівництвом обласної держадміністрації та засобами масової інформації.

Відтак, Роман Іваницький, заступник голови облдержадміністрації та Марія Марічко, заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації радо вітали гостей і вручили їм на згадку про наш край сувеніри та книги. У свою чергу учасники делегації подякували організаторам за гостинність та поділились своїми враженнями від Прикарпаття.

У рамках програми головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації організовано Літню школу українознавства, зокрема заняття з української мови і літератури, історії Прикарпаття, пісенної творчості. Учасники делегації беруть участь в інтерактивних, спортивних змаганнях, відвідують м. Івано-Франківськ, м. Коломию, м. Яремче, здійснюють цікаві екскурсії до визначних місць Прикарпаття, де мають можливість ознайомитися з архітектурною спадщиною, історією, побутом, колоритом національних традицій краю.

Слід зазначити, що за сприяння директора ТзОВ «Скорзонера» (ТК «Буковель») О. Шевченка сербська делегація забезпечена безкоштовним проживанням, триразовим харчуванням та користуванням витягами на спортивно-оздоровчому комплексі «Буковель».

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити