На сайті:

На сайті 156 гостей та відсутні користувачі

Інформація про роботу секції працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за початкову освіту, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів

29.08.2012

20 - 21 серпня 2012 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувалися секційні заняття працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за початкову освіту, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів.

На засіданнях розглядалися проблеми:

  • організація та науково-методичний супровід упровадження нового змісту початкової загальної освіти;
  • суб’єктності і полісуб’єктності навчального процесу в початковій школі;
  • формування професійної компетентності вчителя як основи його готовності до впровадження нового змісту початкової освіти;
  • концептуальні засади навчання учнів 1 класу природознавства;
  • формування здоров’язбережувальних компетентностей першокласників шляхом вивчення предметів освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура».

Учасники секцій були залучені до міні-тренінгу «Перші кроки шкільного життя».  
У роботі секцій взяли участь: Болюк З. А., начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації, Барабаш О. Д., проректор з наукової роботи ОІППО, Сагайдак Г. В., старший викладач кафедри ОІППО, Гільберг Т. Г., завідувач кафедри Хмельницького ОІППО, автор програм і підручників з природознавства, представники видавництв «Центр навчально-методичної літератури», «Ранок», які презентували навчально-методичну літературу для вчителів і учнів відповідно до нових навчальних програм.

В обговоренні проблем початкової школи 2012/2013 н. р. виступили вчителі, методисти з початкової освіти. У своїх виступах педагоги окреслювали проблеми, які можуть виникнути під час реалізації нового змісту початкової освіти, визначали шляхи подолання труднощів під час його впровадження,  ділилися досвідом реалізації змісту інваріантної і варіативної складової навчального плану. Чільне  місце в обговоренні відводилось питанням, що стосуються впровадження нового змісту початкової освіти у першому класі.

Під час роботи секцій було розгорнуто виставку нових підручників і посібників для учнів першого класу, навчально-методичної літератури для вчителів, які видано  2012 року.

Після завершення роботи кожної секції прийнято рекомендації для успішного початку навчально-виховного процесу в 1-4 класах.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити