На сайті:

На сайті 96 гостей та відсутні користувачі

Відбувся науково-методичний семінар "Андрагогічні підходи до підвищення якості післядипломної педагогічної освіти»

15.10.12

12 жовтня ц.р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти спільно з кафедрою філософії і освіти дорослих ЦІППО  Університету менеджменту освіти НАПН України було проведено науково-методичний семінар Андрагогічні підходи до підвищення якості післядипломної педагогічної освіти». Зібрання відбулося в рамках спільних заходів науково-методичного комплексу «Консорціум закладів післядипломної педагогічної освіти».

В обговоренні актуальних для післядипломної педагогічної освіти проблем навчання дорослих взяли участь: Марина Скрипник, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІППО, Ярослава Катюк, кандидат психологічних наук, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ЦІППО, а також науковці нашого інституту Ольга Барабаш, проректор з наукової роботи ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО, Ігор Дрогобицький, кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання ОІППО,Ондор Ярош, кандидат філософських наук, доцент кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО,Наталія Глинянюк,  магістр, старший викладач кафедри педагогіки та психології ОІППО.

У виступах науковці проаналізувати історичні передумови виникнення андрагогіки як науки,  основні положення та принципи, на яких ґрунтується її методологія, відмінності між педагогічною та андрагогікою моделями навчання, психологічні основи андрагогічної моделі навчання дорослих. Як підсумок, учасники семінару визнали необхідність підготовки андрагога як фахівця, готового навчати педагога як дорослого, та запропонували продовжити співпрацю в межах нового спільного проекту «Практична андрагогіка».

Коментарі  

 
0 #1 witalia 17.10.2012, 13:13
Дуже цікавий проект,хочеться освоїти нові підходи до роботи з педагогами.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити