На сайті:

На сайті 230 гостей та відсутні користувачі

9 листопада - День української писемності та мови

22.10.12

Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительська діяльність народу.

(О.Олесь)

Щорічно, 9 листопада, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це робиться для того, щоб привернути увагу до історії української книги і до сучасних її проблем.

Цього дня в Україні відбудеться урочисте відкриття ХІІІ Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика та ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Щоб продемонструвати свою солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово в День української писемності та мови рекомендуємо в навчальних закладах області провести просвітницькі і культурно-мистецькі заходи: уроки, цикли бесід, години спілкування, бібліотечні виставки, експозиції.
 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити