На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

У рамках партнерської діяльності …

17.12.12

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» за підтримки Антикризової програми Міжнародного фонду «Відродження» розпочав реалізацію проекту «Модифікація проектів «Школа – мій дім і родина» та «Підтримка дитячих садків Антикризової програми МФВ з метою забезпечення потреб дітей віком 4 – 5 років» в Івано-Франківській області.

У рамках зазначеного проекту з 12 по 14 грудня 2012 року на базі навчально-оздоровчого комплексу «Лімниця» Івано-Франківського ОІППО пройшла перша тренінгові сесія з навчання педагогів. До участі в проекті запрошувалися різні категорії педагогічних працівників ДНЗ (завідувачі, вихователі-методисти (за посадою), вихователі) з Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей.   

В ході роботи педагоги мали змогу ознайомитися з сучасними підходами у сфері дошкільної освіти, а саме:

  • Здійснення індивідуального підходу у забезпеченні розвитку дитини в соціально-емоційній, когнітивній, фізичній сфері, розвитку мови й мовлення, творчих здібностей дітей, у тому числі дітей з особливими освітніми потребами.
  • Знання індивідуальних стилів навчання, вміння використовувати їх при плануванні роботи з дітьми.
  • Особливості навчання дітей через гру.
  • Організація навчального середовища, спрямованого на дитину.
  • Тематичний підхід до планування роботи з дітьми.
  • Стратегії активного залучення батьків та представників місцевих громад до навчального процесу тощо.

Проведення трьохденного навчання педагогів забезпечили тренери Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Леся Загрійчук, вчитель-методист школи «Перша ластівка» та Тарас Голей, завідувач ДНЗ № 1 «Калинонька» м. Івано-Франківська.

Завдяки ефективним тренінговим тактикам учасники проекту мали змогу отримати цінний досвід з різних напрямів роботи з дітьми та дорослими, ознайомитися із концептуальними засадами й специфікою впровадження програми «Крок за кроком», а також обмінятися особистими напрацюваннями, ідеями, планами поза межами навчальних занять.

Про свої наступні кроки на шляху втілення головної ідеї проекту – організація навчально-виховного процесу з дошкільниками на засадах особистісно-орієнтованої освіти – педагоги матимуть змогу розповісти під час другої тренінгової сесії, що проходитиме у березні – квітні 2013 року.

 

Л. Мінда,

 відповідальна особа від ОІППО

 з питань реалізації проекту,

методист лабораторії дошкільної

та початкової освіти

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити