На сайті:

На сайті 415 гостей та відсутні користувачі

Знати рідну мову престижно

28.01.13

Уже 13 рік поспіль в нашій області з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу проводиться Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який організовує і проводить головне управління освіти і науки обласної державної адміністрації спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

26 січня цього року в Івано-Франківському технікумі ресторанного сервісу  і туризму національного університету харчових технологій юні знавці рідної мови показували свої вміння у ході заключного загальнонаціонального етапу конкурсу за участі представника Ліги українських меценатів, українського письменника та перекладача Сергія Грабара.

Також талановиту молодь привітали: начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк; начальник управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Наталія Микула; український прозаїк, поет, есеїст Володимир Єшкілєв; голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран та українська поетеса, прозаїк, літературознавець Ольга Слоньовська.

У ІV (ІІІ) етапі взяли участь 42 переможці (27 учнів, 15 студентів). Це учні 3–11 класів, студенти вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Учасники виконували завдання, підготовлені Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Лігою українських меценатів.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика започаткований відомим меценатом і українським патріотом Петром Яциком є одним із наймасовіших інтелектуальних змагань серед учнівської та студентської молоді.

Організатори заходу – Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  та Ліга українських меценатів.

Після виконання завдань письмового туру відбулося урочисте свято-зустріч, у ході якого переможців обласного етапу нагородили дипломами Ліги українських меценатів, а з ініціативи головного управління освіти і науки облдержадміністрації учні, студенти та педагогічні працівники, котрі їх підготували, традиційно отримали цінні подарунки та грамоти головного управління освіти і науки.

Треба зазначити, що учні Івано-Франківської області щорічно є переможцями загальнонаціонального етапу. Їм призначено стипендію Президента України, премії Крайової управи братства ветеранів української дивізії «Галичини» Австралії, Союзу українок Австралії та спеціальну премію.

 

 

 

Коментарі  

 
0 #1 оксана 28.01.2013, 20:42
Молодці!Нехай Ваше життя буде багатим на здоров'я і на творчі успіхи.
Цитата
 
 
0 #2 Цікавий 09.02.2013, 20:04
Шануймо усе українське не лише на конкурсах! Дихаймо українською!
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити