На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

відбувся семінар для практичних психологів на тему «Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей»

25.02.13

22 лютого 2013 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар для практичних психологів ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р. а. на тему «Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей».

Викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО Ірина Гук висвітлила психологічні чинники формування толерантності загалом, як особистісної якості, так і зокрема толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей. Ірина Федорівна окреслила також форми та методи роботи практичного психолога закладу освіти з педагогами та учнями з даного питання. Особливо наголошувалось на використанні тренінгів особистісного зростання як для педагогічних працівників, так і для учнівсько-студентських колективів.

Учасники семінару обговорили актуальність проблеми толерантності у професійно-технічних навчальних закладах та коледжах, а також основні питання психологічного супроводу учнів, студентів і викладачів. У ході роботи семінару також розглядалися важливі аспекти просвітницько-профілактичної роботи психолога у закладі освіти.

Методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи Оксана Хомин провела з практичними психологами, присутніми на семінарі, тренінгове заняття щодо формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей, у ході якого учасники ознайомились з практичними методами роботи та основними поняттями з даної проблеми. Також усі практичні психологи ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р. а. отримали методичні матеріали для впровадження даного тренінгу у своїх навчальних закладах.

Додати коментар

Захисний код
Оновити