На сайті:

На сайті 68 гостей та відсутні користувачі

Особистісно зорієнтована дошкільна освіта в дії

06.03.13

SAM 7847 gfjkgjkfjkfjk

Відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського ОІППО 27 лютого 2013 року на базі ДНЗ №1 «Калинонька» виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради проходив майстер-клас для вихователів та керівників опорних дошкільних навчальних закладів області. В процесі роботи розглядалась проблема реалізації особистісно зорієнтованого підходу в навчально-виховному процесі дошкільного закладу.

Метою зустрічі стало: пропагування кращих педагогічних тактик щодо особистісного розвитку дошкільників на засадах програми Всебічного розвитку дитини «Крок за кроком»; оволодіння учасниками майстер-класу новими ефективними способами взаємодії педагога з дошкільниками та їх родинами.

Концептуальні основи системи роботи колективу ДНЗ №1 «Калинонька», а також організаційно-педагогічні засади діяльності керівника з означеної проблеми представив завідувач закладу Тарас Голей. Практичне втілення інноваційних ідей, дієвих педагогічних прийомів та авторських знахідок презентували під час практичних форм роботи з дітьми (ранкова зустріч «Незвичайний гість», навчально-пізнавальне заняття з мовленнєвого спілкування й ознайомлення з природою «Свійські тварини») вихователі Любов Мельничук та Лілія Тимків. Учасники зустрічі за «круглим столом» обмінялися й власним досвідом роботи з реалізації особистісно зорієнтованого підходу в освітньому процесі з дошкільниками.

На ключових моментах співпраці дошкільного закладу та сім’ї з питань виховання та розвитку дітей наголосила у своєму виступі вихователь-методист (за посадою) Наталія Кучеренко. В процесі моделювання педагоги мали змогу попрактикуватися у використанні інтерактивних методів під час проведення батьківських зборів, родинних свят та інших форм роботи з батьками.

Методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО Людмила Мінда ознайомила присутніх із специфікою поетапного впровадження програми «Крок за кроком» в освітньо-виховний процес ДНЗ та змістом роботи учасників майстер-класу на кожному з етапів. На завершення зустрічі намітилися подальші шляхи співпраці та взаємонавчання педагогів через проведення педагогічних мостів, Інтернет-конференцій тощо.

DSC04221

SAM 7893

SAM 7860

SAM 7847

SAM 7899

Додати коментар

Захисний код
Оновити