На сайті:

На сайті 127 гостей та відсутні користувачі

Навчальний семінар за проектом «Освіта для сталого розвитку»

30.05.13

IMG 2256 111Семінар проводився у Івано-Франківську 16-17 травня 2013 року на базі ІФОІППО. У ньому взяли участь 23 учителів біології, географії, природознавства, економіки, української та англійської мов.

Вже після вправи «Знайомство» стало зрозуміло, що зібралася когорта досвідчених, творчих вчителів, учні яких брали участь і стали переможцями різноманітних екологічних та енергозберігаючих проектів, Всеукраїнських предметних олімпіад.

Змістовно пройшов етап тренінгу – «Очікування». Учасники тренінгу «засіяли ниву зернами очікувань»: нового досвіду, ознайомлення з методикою викладання курсу «Уроки для сталого розвитку». Викликала зацікавлення у вчителів методика проведення мотиваційних вступних уроків у 8, 9(10) класах: робота з текстом «Що таке екологічний слід» та «Чому твоя участь є важливою». Запитання аудитів спонукали задуматись над власним способом життя та пробудження бажання діяти. Великий інтерес викликали уроки з теми «Сміття». Хоча вчителі були достатньо обізнаними з даною проблемою, все ж відзначили, що почерпнули для себе багато нового, корисного. Захоплююче пройшов підсумковий урок з названої теми, на якому учасники самі виготовили красиві та потрібні речі з відходів. Особливо зацікавило опрацювання теми «Стосунки», під час якої проводили спеціальні комунікативні вправи «Я та інші», «Крок назустріч», «Шакал і жирафа». Весело та дотепно учасники семінару обговорювали питання активного слухання та стереотипів.

Корисними були для вчителів приклади інтерактивних вправ на кожному уроці, дуже сподобались руханки. Кожен урок обговорювався на предмет можливості проведення його відповідно до запропонованої методики, зверталась увага на етап рефлексії після вправ. Вчителі досить високо оцінили посібники для 8, 9(10) класів.

Під час підбиття підсумків «зерна, посіяні на початку, проросли у квіти», на яких учасники написали, що очікування збулись і навіть перевершили сподівання. Семінар пройшов цікаво, насичено, згідно запропонованого плану.

 

тренери

Віра Горин,

Марія Майхрович


IMG 2244


IMG 2248


IMG 2255


IMG 2256

Додати коментар

Захисний код
Оновити