На сайті:

На сайті 152 гостей та відсутні користувачі

Співпраця школи і батьків

30.05.13

IMG 0883 hjhj29 травня ц. р. у малій залі засідань ОДА відбулась обласна конференція “Співпраця школи і батьків з підготовки дитини до свідомого життя за високими моральними нормами”, організатори якої комітет освіти і науки громадської ради при Івано-Франківській обласній державній адміністрації за підтримки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Із вітальним словом виступили голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко, голова комітету освіти і науки громадської ради при Івано-Франківській обласній державній адміністрації Володимир Половський.

Михайло Вишиванюк зазначив, що на розвиток освітянської галузі виділяється 33% з обласного бюджету, але важливо добре думати про те, як ці кошти раціонально використати. При цьому було б корисно запозичити досвід роботи батьківського комітету загальноосвітньої школи №23 м. Івано-Франківська, яким на конференції поділився голова батьківського самоврядування м. Івано-Франківська Петро Хмельовський.

Чимало виступів на конференції стосувалися механізмів проведення тендерних процедур при закупівлі продуктів харчування для дітей. Так, начальник управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Наталя Микула переконувала – тендерні процедури повинні проводити не освітяни, а фахівці з якості продуктів чи фінансисти. За словами голови ОДА, важливо, щоб до складу тендерних комітетів входили представники санітарних служб і громадськості, в тому числі, батьківських комітетів.

У ході засідання батьки, директори загальноосвітніх навчальних закладів, представники органів місцевого самоврядування, місцевих органів управління освітою мали змогу озвучити проблеми, що стосуються навчально-виховного процесу у навчальному закладі та поза його межами, та запропонувати шляхи їх вирішення.

Окрім того на засіданні розглядали такі питання: правові засади діяльності батьківських комітетів; батьківські комітети: європейський досвід; роль батьків у навчанні дитини; релігійне та національне виховання у школі; пластова метода виховання і сучасна школа тощо

Учасники конференції продовжили обговорення викликів співпраці школи і батьків у секціях з таких питань: шляхи ефективної взаємодії закладів освіти та батьків в системі навчання та виховання дітей; запобігання насильству в сім’ї; реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні; профорієнтація шкільної молоді тощо.

Завершенням заходу стали прийняття рішення конференції та розіграш лотереї (безкоштовний комплект для проходження профорієнтаційного тесту (ГО “Віолла”, профосвітній центр “Орієнтир”)).

IMG 0883

IMG 0891

IMG 0884

Додати коментар

Захисний код
Оновити