На сайті:

На сайті 66 гостей та відсутні користувачі

Досліджуємо козацький феномен

20.06.13

IMG 0968 119 червня цього року в актовій залі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувася міжрегіональний науково-практичний семінар «Українське козацтво: методичні аспекти вивчення у сьогоденні».

Програма семінару передбачала проведення заходу у два етапи. Під час першого – з вітальним словом виступили: Володимир Дутчак, перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації та Ольга Барабаш, проректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Цікавими були теми виступів Вадима Задунайського, доктора історичних наук, професора кафедри світової історії Нового і Новітнього часу УКУ (м. Львів), професора кафедри історії України Донецького національного університету – «Специфіка та перспективи вивчення козацтва: компаративний аспект»; Ярослава Треф’яка, кандидата педагогічних наук, завідувача кафедри педагогіки та психології Івано-Франківського ОІППО – «Козацтво і Прикарпаття» та інших.

Другий етап проведення семінару передбачав практичне заняття. Зокрема, Вадим Задунайський продемонстрував учасникам семінару базові принципи та прийоми роботи із основними видами озброєння у традиційному козацькому бойовому мистецтві.

Опираючись на сучасний науковий дискурс, метою заходу було висвітлення процесу становлення та розвитку вітчизняного козацтва як історичного феномена; сприяння зростанню уваги педагогів та учнів регіону до об’єктивного вивчення визначеної проблематики із використанням краєзнавчого матеріалу; узагальнення науково-методичних напрацювань із вказаної тематики з метою вироблення рекомендацій та подальшого їх упровадження в навчально-виховному процесі.

На завершення науково-практичного семінару учасники підбили підсумки роботи та прийняли відповідні рішення.

IMG 0968

IMG 0972

IMG 0979

IMG 0984

IMG 0998

IMG 0961

Додати коментар

Захисний код
Оновити