На сайті:

На сайті 83 гостей та відсутні користувачі

«Відкритий світ» презентовано

31.10.13

IMG 1986 11111За ініціативи Президента України та Міністерства освіти і науки України 30 жовтня ц. р. на базі Івано-Франківської спеціалізованої школи № 11 з поглибленим вивченям англійської мови відбувся регіональний презентаційний захід в рамках національного проекту «Відкритий світ» – створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління (4G).

У заході взяли участь начальник відділу Івано-Франківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Наталія Кобильчак; заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марія Мрічко; ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як, проректор інституту Любов Шелемей, а також керівники місцевих органів управління освітою та інші.

Проект реалізовується Державним агенством з інвестицій та управлінням національними проектами. На Прикарпатті координацію реалізації проекту здійснює департамаент освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також Івано-Франківський регіональний центр з інвестицій та розвитку.

Головна мета – виведення системи освіти в Україні на новий, якісно новий рівень завдяки впровадженню в освітній процесс сучасних інформаційних технологій та, як наслідок, усунення освітньої нерівності. «Відкритий світ» передбачає створення єдиної національної освітньої мережі, підвищення ефективності навчального процесу, стандартизація та уніфікація централізованої системи навчання. З «Відкритим світом» якісна освіта має стати однаково доступною як для учнів елітарних міських ліцеїв, так і для учнів шкіл у маленьких селах.

Мета проекту має бути досягнута через встановлення у загальноосвітніх школах країни широкосмугового доступу до інтернету та мультимедійного обладнання, забезпечення комп'ютерною технікою.

Проект здійснюється в декілька етапів. Так, завершено I етап, на якому відбулось тестування обладнання та відбір шкіл по Україні. У рамках реалізації I етапу проекту цифрове обладнання та широкосмуговий доступ до Інтернету були встановлені у 54 школах по всій території України.

Івано-Франківська загальноосвітня школа I–III ступенів № 21 і Богородчанська загальноосвітня школа I–III ступенів № 2 увійшли до переліку навчальних закладів, у яких реалізується проект «Відкритий світ». На другому етапі, який планується завершити до кінця 2013 року передбачається оснащення 2000 загальноосвітніх шкіл в Україні сучасним обладнанням та надання вільного досупу до електронно-освітніх ресурсів. Школи мають бути відібрані за результатами конкурсу відповідно до визначених умов і критеріїв. Завданням III завершального етапу є оснащення решти 17000 шкіл України до 2015 року.

Під час презентації представникам національного проекту було висвітлено умови проведення конкурсу з відбору шкіл-учасників II етапу, а також продемонстровано елементи уроку з використанням мультимедійного обладнання.

IMG 1986

IMG 1987

IMG 1989

Додати коментар

Захисний код
Оновити