На сайті:

На сайті 86 гостей та відсутні користувачі

Готуємось до ювілею Кобзаря

15.01.14

IMG 2496 111Освітяни Прикарпаття обговорили питання з підготовки до відзначення в області 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Зустріч відбулась за круглим столом 15 січня  цього року в актовій залі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У зібранні взяли участь: заступник голови обласної державної адміністрації Зінаїда Болюк; директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко; заступник начальника управління освіти і науки департаменту Марія Мрічко; ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як та методисти інституту, завідувачі Р(М)МК, ІМЦ, МЦ, директори загальноосвітніх навчальних закладів та педагоги області.

У ході зустрічі учасники розглянули та узгодили комплекс заходів з нагоди відзначення ювілею Кобзаря, що відбуватимуться в освітньому просторі Івано-Франківщини. Це, зокрема: проведення заключного етапу IV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка; обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої» у номінаціях «Література», «Історія України і державотворення»; обласної науково-практичної конференції «А всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли»; фестивалю учнівських літературних студій, драмгуртків, кінематографічних студій «У вінок Кобзареві»; обласного радіодиктанту «Вічне слово»; он-лайн турніру для учнівської молоді «Як ти знаєш Тараса Шевченка»; висвітлення на сторінках газети «Освітянське слово» епізодів життєвого і творчого шляху Великого Тараса.

Також готуватиметься спецвипуск газети «Освітянське слово», видаватиметься добірка поетичних творів учнів та вчителів про Тараса Шевченка. На веб-сторінці ІФОІППО з 09 березня до 22 травня 2014 року публікуватимуться учнівські творчі роботи «200 слів про Кобзаря». Усім випускникам загальноосвітніх навчальних закладів області пропонується презентувати тематичний буклет «У життя з Кобзарем».

IMG 2498

IMG 2496

IMG 2507

IMG 2503

IMG 2511

Додати коментар

Захисний код
Оновити