На сайті:

На сайті 203 гостей та відсутні користувачі

ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МОЛОДОГО СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА

14.04.14

IMG 20140410 154148 111Cучасність вимагає від дітей чимраз швидшого і якіснішого входження у світ дорослих, що не завжди відбувається спокійно й без насильства. Ми, як представники дорослої частини людства, прагнемо, аби процес соціалізації наших дітей відбувався якомога якісніше й безпечніше, тому переконані в необхідності проведення заходів та впровадження політики захисту дітей від будь-яких форм насильства.

Законодавство України щороку поповнюється законами, що покликані захищати дітей від насильства та попереджувати його прояви в родині, навчальних закладах, на вулицях наших міст.

10 квітня 2014 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось засідання школи молодого соціального педагога закладів професійно-технічної освіти на тему «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в закладі інтернатного типу».

Метою школи молодого соціального педагога було сформувати вміння та навички розуміння та розв’язання проблеми насильства в навчальному закладі; сфокусувати увагу учасників на проблемі насильства у дитячому середовищі та визначити власне місце у вирішенні цієї проблеми.

Лілія Крикун, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи ознайомила з планом роботи засідання, надала інформаційно-методичне забезпечення, окреслила актуальність проблеми насильства в закладах інтернатного типу та провела тренінгове заняття «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в закладі інтернатного типу».

Основною формою роботи школи молодого соціального педагога було тренінгове заняття, на якому учасники розкрили сутнісний зміст проблеми насильства в навчальному закладі; ознайомилися з причинами підліткового насильства та шляхами його профілактики; розкрили основні прояви насилля в дитячому середовищі; розглянули основні напрями роботи соціального педагога в формуванні мотивованої поведінки дитини через урахування її потреб та цінностей відповідно до віку й індивідуальних особливостей; проаналізували наслідки ігнорування проблеми насильства серед дітей для учасників навчально-виховного процесу та виокремили основні фактори для створення сприятливого мікроклімату в учнівському середовищі; окреслили шляхи залучення дітей до діяльності, яка дозволять їм повною мірою виявляти свої задатки, якості, інтереси і створить максимально комфортні умови й можливості життєдіяльності.

На круглому столі було проведено методичний діалог з означеної проблеми, який дозволив учасникам заходу зробити висновок про ефективність використання треніногової роботи у розв’язанні проблеми насильства в закладах інтернатного типу.

IMG 20140410 154148

Додати коментар

Захисний код
Оновити