На сайті:

На сайті 77 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар-практикум для практичних психологів та класних керівників

28.05.14

1010 11120 травня 2014 рокуна базі навчального корпусу Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках співпраці з регіональним центром Інституту обдарованої дитини НАПН відбувся семінар-практикум для практичних психологів, класних керівників (друге засідання)на тему «Робота з батьками щодорозвиткуобдарованостідітей».

Микитин Оксана, завідувач центру акцентувала увагу на тому, що у нашій освіті вже не перший рік велику увагу приділяють обдарованим дітям,але досі залишається багато не розв’язаних проблем, зокрема щодо участі батьків у процесі виявлення ознак обдарованості у своїх дітей і надання їм реальної допомоги на шляху подальшого розвитку. Батьки повинні навчити дітей жити в світі, їх завдання полягає не в передаванні знань, а в тому, щоб навчити дитину вчитись, у розвитку психічних процесів, збереженні інтересу до пізнання й діяльності і т.д.

В ході семінарупрактичні психологи Крута Олеся (Ямницька ЗОШ І-ІІІ ст.), Семенів Марія (Черніївська ЗОШ І-ІІІ ст. Тисменицького району ознайомили учасників із ефективними формами співробітництва з батьками щодо розвиткуобдарованостідітей. На основі прикладів, ситуацій розкрили які ж обрати шляхи батьківського виховання дітей для їх гармонійного та інтелектуального росту,звернули увагу на значення проявлення батьками мови любові до дітей в сім´ї.

Майстер-клас Романишин Віри, методиста Рожнятівського РМЦ, практичного психолога Цинівської ЗОШ І-ІІІ ст. у практичній частині семінару був присвяченийроботі з батьками у форматі «ділової гри». Практичні психологи, класні керівники мали можливістьобговорити характерні особливості обдарованих дітей,розглянутивиховні стратегії, що використовують батьки, виробити низку порад, дотримання яких є обов’язковим для батьків, що турбуються про розумове здоров’я і щастя своїх дітей.
За відгуками учасників в процесі роботи семінару-практикумубули налаштовані на активну взаємодію, взаєморозуміння,поповнили свою професійну скарбницю новими формами і методами роботи з батькамищодо розвитку обдарованості дітей.

Матеріали до семінару:

jarluk word 2Ділова гра для батьків

jarluk word 2Година спілкування з батьками «П’ять мов любові до дітей»

jarluk word 2Як виховати обдаровану дитину в сім'ї

   0979

0996

1010

0981

0986

0991


Додати коментар

Захисний код
Оновити