На сайті:

На сайті 352 гостей та відсутні користувачі

Підсумки конкурсу «Україна, в якій я хочу жити»

08.12.14

IMG 5972 1Нещодавно відбувся обласний етап конкурсу творчих робіт і малюнка «Україна в якій я хочу жити» у номінаціях «Література» і «Образотворче мистецтво». Захід передбачений обласною Програмою захисту і розвитку української мови на території Івано-Франківської області на 2013-2015 роки і проводиться задля популяризації й підтримки української мови, культури, історичної свідомості української нації, підтримки талановитої молоді, творчої праці вчителів, керівників студій.

На конкурс було подано 56 творчих робіт і 88 малюнків у двох вікових категоріях – 5–6 і 7–8 класи.

Більшість робіт відповідали заданим критеріям виконання. Зокрема, у номінації «Література» враховувався творчий підхід (оригінальність тексту певного стилю), повнота розкриття теми, багатство лексичних і граматичних засобів, використання мовних засобів відповідно до комунікативного завдання та інше. У номінації «Образотворче мистецтво» оцінювалися композиційне вирішення, гармонійність, виразність кольорового рішення композиції, майстерність володіння художніми техніками тощо.

В усіх роботах домінують любов до рідної землі і романтизм, присутні багато символічних образів: голуб миру, церкви, люди у вишиванках, національні символи, карта неподільної України. Незважаючи на сьогоднішню складну ситуацію в країні, діти змальовують світле, мирне та щасливе майбутнє своєї Батьківщини.

Розглянувши та обговоривши виконані роботи, журі визначило переможців.

IMG 5970

IMG 5972

 b691c96b06 111

Додати коментар

Захисний код
Оновити