На сайті:

На сайті 116 гостей та відсутні користувачі

Корекційно-педагогічна діяльність учителя української мови з дітьми з особливими освітніми потребами

09.12.14

Згідно з планом роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату 25 листопада 2014 року відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів української мови і літератури шкіл для дітей, які потребують корекції розумового розвитку з теми «Особливості роботи вчителя української мови у спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті для дітей, які потребують корекції розумового розвитку».

Н. Вахняк, директор Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, презентувала систему діяльності навчального закладу та окрему увагу приділила особливостям педагогічної та виховної діяльності учителів словесності спеціальної школи-інтернату.

С. Худецька, методист лабораторії суспільно-філологічних дисциплін, ознайомила з особливостями використання педагогічних технологій на уроках української мови.

З метою ознайомлення з особливостями використання інформаційно-комунікаційних технологій у корекційній роботі учасники та керівники засідання відвідали урок з української мови у 7 класі з теми «Вживання великої букви у власних назвах». Упродовж перегляду виховного заходу – інсценізації за твором Марійки Підгірянки «Рожка Тихолазка» педагоги ознайомились з методикою розвитку просторового сприймання та формування естетичних смаків учнів з особливими освітніми потребами. Учитель української мови і літератури Д. Павлюк у формі педагогічного діалогу поділилась досвідом професійного спілкування з дитячим колективом.

Під час проведення круглого столу керівники та учасники методичного об’єднання обговорили специфіку навчання мови дітей з вадами інтелектуального розвитку, можливості формування патріотизму та почуття національної гідності засобами рідної мови, виховання поваги до народних традицій і ремесел та любові до природи рідного краю. Методист інституту післядипломної педагогічної освіти Н. Шеремета звернула увагу на особливості перебігу процесу формування аналітико-синтетичної діяльності та процесів абстрагування під час формування функцій вищої психічної діяльності дітей з особливостями психофізичного розвитку.

За результатами роботи методичного об’єднання було вироблено рекомендації та сплановано алгоритм діяльності щодо розвитку корекційної методики роботи учителя на уроках української мови у спеціальних школах-інтернатах.

Додати коментар

Захисний код
Оновити