На сайті:

На сайті 69 гостей та відсутні користувачі

Інформація про проведення підсумкової конференції в рамках реалізації українсько-польського проекту «Уроки з підприємницьким тлом»

15.12.14

logo11 грудня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася підсумкова конференція в рамках реалізації польсько - українсько проекту «Уроки з підприємницьким тлом». Даний проект організований Центром Розвитку Освіти у Варшаві в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща і спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку країни через виконання заходів, які мають на меті підвищення рівня освіти і професійної кваліфікації через запровадження елементів підприємницької освіти у школі не тільки на уроках економіки, але й інших дисциплін: української і світової літератури, математики, хімії, географії, історії та інших.

Метою заходу було   презентувати не тільки даний проект,   але й напрацювання його учасників –   розробки уроків   математики з використанням елементів підприємництва. Найкращі з них ввійшли до посібника, створеного   учасниками з 15 областей України.

У конференції взяли участь: Світлана Подолюк, методист ОІППО, регіональний керівник проекту, яка ознайомила присутніх з ідеями проекту та його реалізацією в навчальних закладах Івано-Франківщини ( до нього залучено 14 учителів математики з 13 адміністративних районів); Ольга Барабаш, проректор ОІППО зупинилась на питанні «Реалізація компетентнісного підходу до навчання та виховання: педагогічний аспект»; Лілія Козак, методист ІМЦ відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації, регіональний координатор проекту розповіла про методичні основи написання планів конспектів з математики в рамках реалізації міжнародного проекту; темою виступу Анжеліки Шевлюк, вчителя математики ЗОШ І-ІІІ ст. №21 Івано-Франківської міської ради, учасниці проекту було «Підприємництво та ініціатива як складові соціальної компетентності учня на уроках математики»; Світлана Лазарук, вчитель математики НВК № 9 «Школа-природничий ліцей» Коломийської міської ради поділилася досвідом у використанні активних методів навчання підприємництву на уроках математики; Долішна М.М., вчитель   Рогатинської   ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Кобилянська С.Я., вчитель Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст. Богородчанської районної ради, Черкач В.М., вчитель Рожнівського НВК «Гуцульщина» ім. Ф.Погребенника НАУКМА Косівської районної ради представили відеопрезентації фрагментів своїх уроків;   Мирослав Білогубка, завідувач центру інформаційних технологій Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, регіональний керівник проекту презентував посібник з напрацьованими матеріалами учасників міжнародного проекту «Уроки з підприємницьким тлом».

Учасники зустрічі висловили щиру подяку за можливість набути нового досвіду у реалізації компетентнісного підходу до навчання та виховання учнів. Не менш важливо, що у процесі обговорення самі учасники проекту чітко виділяли ті зміни, що відбулися в їхньому професійному мислення, методиці викладання математики у старшій школі.

IMG 5988

IMG 6034

IMG 6047

IMG 6086

IMG 6110

IMG 6126

IMG 6140

IMG 6147

Додати коментар

Захисний код
Оновити