На сайті:

На сайті 178 гостей та відсутні користувачі

Підсумки реалізації польсько-українського проекту економічної освіти школярів

19.12.14

All 11115 грудня 2014 року в Івано-Франківську відбулась заключна конференція діяльності проекту «Ініціативна молодь 2 – інноваційні методи навчання підприємництву в українській системі освіти».

Проект виконувався у партнерстві польських та українських організацій - Фундацією Розвитку Місцевої Демократії, Малопольським Інститутом місцевого самоврядування і адміністрації (м. Краків), Івано-Франківською обласною громадською організацією ГЦ “Ділові ініціативи” та Львівською організацією “Західноукраїнський регіональний навчальний центр”. Фінансову підтримку проекту надало Міністерство закордонних справ Республіки Польща в рамках програми “Польська допомога задля розвитку 2013”.

У реалізації змістової частини проекту значну підтримку надавали Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Основна мета проекту – запровадження інноваційних освітніх інструментів навчання основам економіки в школах І-ІІІ ступеня на території Західної України, які суттєво повинні підвищити знання та навички школярів у започаткуванні та веденні підприємницької діяльності, адаптації молоді до життя і праці в умовах ринку, до підвищення ділової активності, розвитку приватного сектора у майбутньому, збільшення кількості робочих місць та зменшення рівня бідності.

Проект охоплював розробку та впровадження інноваційних інтерактивних методів навчання підприємництву, підготовку вчителів-тренерів, опрацювання української методології викладання з використанням інноваційних освітніх інструментів для шкіл, проведення міжрегіонального конкурсу на кращу бізнес-ідею «Юніор Бізнес», налагодження тривалої співпраці між польським та українським освітньо-адміністративним середовищем у сфері організації навчання підприємництва у школах.

В рамках проекту було розроблено 15 ігрових сценаріїв та симулятивних ігор з відповідними комп'ютерними аплікаціями для навчання основ економіки в школах, підготовлено 40 українських вчителів-тренерів з підприємництва, які оволоділи інноваційними освітніми інструментами, проведено «каскад» навчань у 20 школах Західної України для шкільної молоді, підготовлено школярів до участі у міжрегіональному конкурсі кращу бізнес-ідею. Переможці конкурсу «Юніор Бізнес», автори найкраще розроблених бізнес-ідей, отримали можливість відвідати Польщу, зустрітись із своїми польськими колегами, обмінятись думками, враженнями, мріями.

У ході конференції було презентовано та обговорено напрацювання в рамках проекту, рекомендації для закладів освіти, державних структур та органів самоврядування щодо подальшої підтримки економічної освіти молоді.

All 1

DSCN9997

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити