На сайті:

На сайті 67 гостей та відсутні користувачі

Без пісні й родини нема України

26.05.15

IMG 7756 11Уже традиційно в Івано-Франківську пройшло обласне свято-конкурс «Співоча родина». В актовій залі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості зібралися родинні та сімейні колективи з усіх районів і міст області, щоб позмагатися за першість у сценічній і виконавській майстерності за номінацією “Вокальна та інструментальна творчість”.

Свято, що відбулося у рамках відзначення Дня матері, Міжнародного дня сім’ї та Тижня сім’ї на Прикарпатті, проводиться вже понад двадцять років задля підвищення рівня духовного і культурного розвитку суспільства, відродження, збереження народних родинних традицій, популяризації найкращих зразків змістовного сімейного дозвілля.

У вступному слові заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Будзак привітав співочі родини Прикарпаття з Днем сім’ї і побажав їм надалі берегти родинні звичаї та українську пісню.

Близько двох годин тривало святкове дійство, у якому більше п’ятдесяти учасників представили вокальні та інструментальні твори у найрізноманітніших жанрах: від знайомих усім українських народних пісень до сучасних авторських, виконаних як а capella, так і під музичний супровід народних інструментів. Звучали на сцені також веснянки, твори релігійного характеру, патріотичні пісні.

За підсумками конкурсу журі, до складу якого входили представники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, визначило переможців. Ними стали:

 Гран-прі

Родина Шумей з м. Долина з українською народною піснею «При долині кущ калини» (оранжування Романа Шумея)

І місце

Родинний колектив Поповичів-Кіф’юків «Воскресіння» з с. Топорівці Городенківського району з піснею «Ніч, сповнена сумом» (слова і музика Дмитра Воєводи)

Родина Ровенків з м. Яремча з піснею «Дідусю заакомпонуй» (слова і музика Михайла Ровенка)

Родинний колектив Цюпин з м. Калуш із твором «Балада про червоний мак» (слова Євгенії Лещук)

ІІ місце

Сімейний колектив із с. Комарів Галицького району з піснею «Мамо, тобі низесенько вклонюсь» (слова Вадима Крищенка, музика Ярослава Борути)

Родина Рильчуків із м. Верховина з піснею «Осінь для мами» (слова і музика Богдана Кучера)

Родинний дует Шевцових з м. Івано-Франківськ з піснею «Дітям України» (слова і музика Ігоря Крутого)

ІІІ місце

Родинний квартет «Оберіг» з Коломийського району з піснею «Зацвіла в долині» (слова Тараса Шевченка, музика Богдани Фільц)

Дует родини Войцехів із м. Бурштин з піснею «Галичина» (слова Володимира Хом’яка, музика Лесі Горової)

Дует Людмили та Анастасії Шпук з Олешівського НВК Тлумацького району з піснею «Мамині руки» (слова Анни Орел, музика Олександра Антоняка)

Переможців нагородять грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації та грошовими преміями, а найкращі номери будуть відібрані на Гала-концерт і Всеукраїнські конкурси.

IMG 7742

IMG 7771

IMG 7746

IMG 7796

IMG 7759

IMG 7774

IMG 7779

IMG 7789

IMG 7792


Додати коментар

Захисний код
Оновити