На сайті:

На сайті 153 гостей та відсутні користувачі

Профілактика суїцидальних тенденцій у закладах освіти області

27.05.15

26.05 003 11Ця тема була предметом обговорення методистів Р(М)МК (ІМЦ) з психологічної служби, практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів та підвідомчих шкіл-інтернатів на інструктивно-методичній нараді, що відбулась на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 26 травня 2015 року.

Ректор інституту Роман Зуб’як звернув увагу присутніх на важливість професії практичного психолога в умовах зростаючої соціальної напруги в державі, коли суспільні процеси стають більш динамічними та часто виникають кризові ситуації у взаєминах між дітьми, в родинах та колективах.

Директор Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна розкрила зміст діагностичної, корекційної та просвітницько-профілактичної роботи з попередження проявів суїцидальної поведінки в підлітковому середовищі.

У ході наради методисти та практичні психологи прозвітували про проведену роботу з окресленої проблеми. Зокрема, було проаналізовано результати діагностичних обстежень схильності до суїциду учнівської молоді в закладах освіти області, висвітлено проведену роботу з психологічної просвіти батьків і педагогічних працівників та здійснено оцінку соціальних ризиків, що можуть негативно впливати на поведінку підлітків.

Під час підбиття підсумків наради відпрацьовано стратегії подальшої профілактичної роботи у закладах освіти області з проблеми суїцидальних тенденцій.

26.05 005

26.05 003


Додати коментар

Захисний код
Оновити