На сайті:

На сайті 144 гостей та відсутні користувачі

Демократичне врядування в школах об’єднаних територіальних громад

02.10.17

22053248 682056131994069_735906517_nУ високогірній Білоберізькій ЗОШ І-ІІІ ст. (директор М.В.Дудидра) 27.09.2017 року було багатолюдно. Тут зібралися керівники шкіл Білоберізької ОТГ (начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та у справах дітей Г.М.Дмитроняк), завідувач РМК відділу освіти Верховинської райдержадміністрації М.М.Лесик, керівники міжшкільних та шкільних методичних комісій на семінар-тренінг з теми «Демократичне врядування в школах об’єднаних територіальних громад» (майстер-тренери О.Нижник та С.Клімковська).

Освітяни гірських шкіл, не зважаючи на віддаленість від обласного центру, ідуть в ногу з часом, хочуть змінюватись самі і ці зміни впроваджувати в освітній процес своїх навчальних закладів.

Учасники семінару-тренінгу розглянули питання демократичних перетворень в загальноосвітніх навчальних закладах, нової ролі педагога в умовах реалізації нового Закону "Про освіту". Особлива увага зосереджувалась на необхідності формування громадянської компетентності учасників освітнього процесу.

Присутні підкреслили, що одним із важливих завдань, які стоять перед педагогами, є орієнтація освітнього процесу на набуття ключових компетентностей, а також важливість удосконалення процесу співпраці між органами державної влади, системою освіти та об’єднаними територіальними громадами.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити