На сайті:

На сайті 378 гостей та відсутні користувачі

Основи християнської етики: досвід і перспективи

07.12.17

20171128 124617Нещодавно на базі Івано-Франківської приватної загальноосвітньої школи І ступеня «Католицька школа святого Василія Великого» відбулися міжрегіональні методичні діалоги «Викладання курсу «Основи християнської етики»: досвід і перспективи». У них взяли участь працівники відділів (управлінь) освіти РДА (МР), методисти РМК, ІМЦ, ОТГ, відповідальні за викладання предметів морально-духовного спрямування, керівники методичних об’єднань, учителі основ християнської етики, досвід яких занесено в обласну картотеку передового педагогічного досвіду, керівники авторських творчих педагогічних майстерень, автори власних методичних розробок.

Метою семінару-практикуму було започаткувати практичний обмін і використання 25-річного досвіду викладання основ християнської етики у трьох областях та перспективи взаємодії у сучасному освітньому просторі на духовних засадах.

У ході роботи сутність поняття «цінності» висвітлив о. Амвросій Козак ЧСВВ, духівник школи. З аксіологічним аспектом місії Католицької школи м. Івано-Франківська, яку вона успішно реалізує вже 15 років, ознайомила присутніх с. Йосифа Кияк ЧСВВ, директор. Про створення виховного середовища у процесі вивчення основ християнської етики в умовах Нової української школи вели мову методист лабораторії національного виховання Світлана Сміх та методист РМЦ відділу освіти Верховинської РДА Оксана Федорчук.

Питання професійного зростання учителя основ християнської етики стали предметом обміну досвідом з Ганною Самолюк, учителем основ християнської етики, заступником директора з навчально-виховної роботи ЗОШ І–ІІІ ступенів Заводської селищної ради Тернопільської області. Авторка кількох методичних посібників презентувала власні форми і методи роботи на уроці основ християнської етики.

Ірина Бурнашова, керівник методичного об’єднання учителів основ християнської етики Тисменицької районної ради звернула увагу на використання Святого Письма в гуртковій роботі, правдиве розуміння і трактування його цінностей.

Для обговорення у форматі «Світового кафе» було попередньо запропоновано теми: місце основ християнської етики в Новій українській школі; поглиблення освіти педагогів на засадах духовності; співпраця з батьками.

Учасники міжрегіональних діалогів були одностайні в думці, що робота вчителя основ християнської етики має будуватись на базових принципах «педагогіки співробітництва»: діалог – взаємодія – взаємоповага.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити