На сайті:

На сайті 139 гостей та відсутні користувачі

Змагання юних полоністів завершено

28.03.18

IMG 7049Сьогодні, 28 березня, відбулося урочисте закриття ІV етапу ІV Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови і літератури, що проходила на базі Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради. Такі інтелектуальні змагання проводяться щорічно з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді.

Організатори заходу – Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти МОН України, департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Упродовж трьох днів 31 школяр із 12 областей України та міста Києва виконував нелегкі завдання, що вимагали міцних і глибоких знань з предмета. Після напруженої праці учні відвідали древній Галич та Костел Благовіщення в селищі Більшівці, ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 м. Івано-Франківська, центр польської культури та європейського діалогу, ознайомилися з визначними місцями обласного центру.

З привітанням до присутніх у залі звернулись: Рафал Коцот, консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові; Віктор Кімакович, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації; Микола Лесюк, голова журі олімпіади, завідувач кафедри слов’янських мов ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, професор, доктор філологічних наук.

Пан Рафал подякував організаторам олімпіади за достойне проведення змагань; керівникам команд і вчителям, котрі добре підготували своїх вихованців, і, звичайно, учасникам, які завдяки наполегливій праці досягли хороших результатів у вивченні польської мови і літератури.

У вітальному слові Віктор Кімакович наголосив, що вивчення польської мови \є великим вкладом у налагодження хороших партнерських, довгострокових відносин двох сусідніх держав. Він побажав юним учасникам не зупинятися на досягнутому і рухатися вперед.

Далі у святковій обстановці відбулось оголошення результатів. На сцену для вручення дипломів учасника олімпіади, ІІІ, ІІ, І ступенів та пам’ятних подарунків було запрошено всіх учасників.

Приємно, що Наталія Коротка та Данута Стефанко, учениці Івано-Франківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 3 Івано-Франківської міської ради і Данута Грабовська, учениця Української гімназія № 1 Івано-Франківської міської ради здобули дипломи ІІ ступеня.

Урочистого настрою учасникам та гостям олімпіади додали виступи Каміли Зейналової, учениці ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 Івано-Франківської міської ради; дуету у складі Єви Новицької та Юлії Романюк, учнів ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 Івано-Франківської міської ради; вокального ансамблю «Соколи» учителів музичного мистецтва закладів освіти Надвірнянської районної ради.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити