На сайті:

На сайті 189 гостей та відсутні користувачі

Семінар – нарада для директорів та педагогічних працівників інклюзивно – ресурсних центрів

 22.05.18

17 травня 2018 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася семінар - нарада для директорів та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів районів, міст, ОТГ з теми «Особливості діяльності інклюзивно-ресурсного центру».
У процесі роботи були висвітлені нагальні питання щодо роботи інклюзивно-ресурсного центру: «Механізм управлінської діяльності інклюзивно-ресурсних центрів» - Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; «Законодавчі акти та нормативно-правові документи з питань створення та діяльності інклюзивно-ресурсних центрів» - Зоряна Король, заступник голови обкому профспілки; «Ведення ділової документації в інклюзивно-ресурсному центрі» - Валентина Максимик, головний спеціаліст відділу кадрової, аналітичної та правової роботи департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; «Основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів. Особливості проведення комплексної оцінки» - Галина Іваночко, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО; «Основні напрямки роботи фахівців інклюзивно-ресурсних центрів» - Оксана Липка, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОППО; «Особливості використання корекційних засобів навчання та реабілітаційного обладнання у роботі з дітьми з порушеннями слуху» - Світлана Дзундза, заступник директора Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст. №1 Івано-Франківської обласної ради; «Особливості використання корекційних засобів навчання та реабілітаційного обладнання у роботі з дітьми з порушеннями мовлення» - Наталія Шеремета, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО. На нараді також виступили методисти обласного ресурсного центру Наталія Луцюк та Галина Шпільчак.
Під час засідання обговорювалися питання про впровадження Закону України «Про освіту», забезпечення рівного доступу до здобуття якісних освітніх послуг та створення умов для навчання і розвитку здобувачів освіти з особливими освітніми потребами. Напрацьовувались орієнтовні зразки висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку для дітей з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку та відповідні методичні рекомендації.
Учасники заходу отримали відповіді на проблемні питання, які обговорювались, мали можливість обмінятися досвідом з колегами щодо створення та організації роботи інклюзивно-ресурсного центру.

Додати коментар

Захисний код
Оновити