На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

Щиро вітаємо переможців!

25.05.18

Традиційно у травневі дні у Каневі в музеї Шевченківського національного заповідника відбулась урочиста церемонія нагородження переможців VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка.

Шевченкове слово єднає Україну, покоління, владу й народ, гуртує навколо себе творчу молодь. У пам'ятний для нашої нації день перепоховання Тараса на Чернечій горі в Каневі, 22 травня,нагороджували переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка.

Цьогоріч свято відбувалося в Національному музеї імені Т. Шевченка. Почесними гостями стали найвищі посадовці – міністр освіти та науки України Лілія Гриневич та віце-прем'єр-Міністр В’ячеслав Кириленко. Вони не тільки привітали лауреатів та їх наставників і вручили подарунки, але й поспілкувалися з кожним. Щирі слова підтримки та подяки вселили в душі творчої молоді та педагогів надію на побудову тої України, яку прагнув
бачити Кобзар.
Відрадно, що на сцені, де щороку вручають Шевченківську премію, стояли і наші прикарпатці. Це Галина Лесюк, учениця 7 класу Ковалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коломийської районної ради (учитель Боднарук О. В.) та Оксана Юсип, учениця 9 класу Долинської спеціалізованої школи № 6 (учитель Зубрей І.І.). Оксана Юсип мала честь виголошувати промову, у якій емоційно роздумувала не про Шевченка-кріпака, сироту, солдата, а про Шевченка-лідера, високоосвічену людину, учителя, психолога, пророка, нашого сучасника й провідника ще не одного покоління нащадків.
Щирість та простота організаторів заходу викликала багато позитивних емоцій. Тому дякуємо їм за підтримку талановитої молоді, яка врешті зрозуміє важливість будувати державу на своїй, а не на чужій землі, популяризувати рідне, та гордитися ним.
ІРИНА ЗУБРЕЙ,
учитель української мови і літератури
Долинської спеціалізованої школи №6
Долинської районної ради

Додати коментар

Захисний код
Оновити