На сайті:

На сайті 425 гостей та відсутні користувачі

ІНКЛЮЗІЯ У ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

 25.05.18

23 травня 2018 р. на базі Івано-Франківського ОІППО відбувся «круглий стіл» за участі педагогічних працівників системи дошкільної освіти з проблеми «Інклюзивна освіта у закладах дошкільної освіти».
В ході роботи Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації окреслив стан та перспективи організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти (ЗДО) області. Методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО Оксана Липка розкрила механізм організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти на основі наявного нормативно-правового та програмно-методичного забезпечення. Про специфіку й планування діяльності з розвитку інклюзивного ЗДО, співпрацю педагогів та батьків дітей з особливими освітніми потребами йшлося у виступах методистів лабораторії дошкільної та початкової освіти Людмили Мінди та Наталії Бабій.
Цінним став практичний блок роботи, де педагоги-практики обмінювались власним досвідом щодо роботи асистента вихователя та практичного психолога в умовах інклюзивної групи ЗДО (Іванна Цибуляк, асистент вихователя та Юлія Костюк, практичний психолог Старогвіздецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст. –ЗДО «Пролісок» Коломийського району; Оксана Козак, асистент вихователя Підпечерівського ДНЗ «Колосок», Галина Андрусишин, асистент вихователя Радчанського ДНЗ «Червона шапочка» Тисменицького району; Мар`яна Колотило, асистент вихователя Хутір-Будилівського ДНЗ «Дзвіночок» Снятинського району).
Завершилася робота учасників «круглого столу» прийняттям рекомендацій щодо формування готовності всіх учасників освітнього процесу до взаємодії з дитиною з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного освітнього простору закладу дошкільної освіти.

Додати коментар

Захисний код
Оновити