На сайті:

На сайті 172 гостей та відсутні користувачі

Методична служба: професійне перезавантаження

 25.06.18

Освітня галузь завжди реагувала на суспільні зміни, набуваючи ознак модернізації та реформування, спрямованості на тривалі інновації. Аналізуючи тенденції сучасного стану та розвитку освітньої галузі в Україні, бачимо, що основні виклики освіти сьогодення пов’язані з підготовкою педагога до роботи в умовах Нової української школи.
Ці виклики для методичних служб усіх рівнів постають у контексті Закону України “Про освіту», концептуального документа реформування освіти «Нова українська школа».
Саме про основні орієнтири діяльності сучасних методичних структур йшлося в ході семінару - практикуму завідувачів районних (міських) методичних кабінетів, директорів методичних центрів з теми «Організація планування сучасного освітнього середовища в умовах Нової української школи».
Метою заходу було розроблення моделі оптимальної взаємодії працівників методичних структур з педагогами щодо підвищення їх рівня профмайсерності в умовах реалізації НУШ.
У ході засідання учасники обговорили питання відповідності діяльності методичних служб до потреб сучасної освіти, їх ролі у творчому розвитку педагогів, формуванні інноваційного мислення педагогічної спільноти як важливого чинника якісних освітніх реформ.
Любов Шелемей, проректор ІФОІППО, окреслила основні аспекти діяльності методичної служби з формування готовності педагогів до роботи в НУШ, підвищення їх кваліфікації в 2018-2019 навчальному році.
Про особливості організації методичної роботи в умовах децентралізації, виклики та перспективи цієї діяльності слухачів ознайомила завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО Ольга Нижник.
Разом з Аллою Дутчак, методистом лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО учасники засідання розробили алгоритм планування методичного супроводу професійного розвитку вчителя на 2018-2019 н.р.
У практичному модулі через тренінгові вправи присутні продовжили ознайомлення з цікавими інтерактивними формами методичної взаємодії, технологіями методичного супроводу професійного розвитку педагога.
За відгуками учасників зібрання, навчання носило конструктивний характер, опрацьовані матеріали будуть корисними у практичній діяльності керівників методичних структур.

Додати коментар

Захисний код
Оновити