На сайті:

На сайті 125 гостей та відсутні користувачі

Microsoft mouse mischief на авторському семінарі Андрейко Т. В.

02.10.18 

Щоб вижити, необхідно
швидко змінюватися.
Л. Керролл

Серед учнів Долинського наукового ліцею-інтернату було проведено дослідження щодо системи сприйняття інформації в учнів. Виявилося, що візуальне складає 29%, слухове – 34% і тактильне – 37%. Перевагу над візуальною системою сприйняття отримало тактильне навчання. Учні добре виконують завдання, спрямовані на сприйняття тактильних відчуттів. Їм подобається бути рухливими, аналізувати, малювати або відслідковувати закономірності за допомогою маніпулятора – комп’ютерної миші. Коли чуття дотику поєднується з іншими органами чуття (особливо зором), то зростає кількість інформації, яку обробляє мозок. Тому актуальною є потреба у розробці навчальних матеріалів, що сприяють пожвавленню навчального процесу з використанням програмних засобів.
Одне з вдалих рішень було запропоновано на авторському семінарі в Долинському науковому ліцеї-інтернаті – інтерактивний стиль навчання з технологією Microsoft mouse mischief («кілька мишок»),
Так, учитель інформатики Андрейко Тетяна Володимирівна продемонструвала можливості використання безкоштовного додатку Mouse Mischief для PowerPoint 2010 та Office PowerPoint 2007, розробленого компанією Microsoft у 2010 р. спеціально для створення та проведення інтерактивних уроків. Педагог-новатор провела перший авторський семінар для своїх колег з області, де учасники ознайомилися з безкоштовним додатком Mouse Mischief як потужним засобом створення інтерактивних презентацій; розглянули переваги та недоліки використання даного програмного засобу; були залучені до активної роботи зі створення презентації Power Point з надбудовою Mouse Mischief; навчилися створювати інтерактивні презентації з використанням шаблону «Малюнок від руки».
Методичний захід був проведений з ініціативи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з метою посилення новаторського руху в освітньому просторі регіону.
У роботі семінару взяли участь координатор обласних авторських семінарів педагогів-новаторів, завідувач лабораторії педагогічного досвіду Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Стрільчик Галина Дмитрівна, завідувач методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації Гошовська Тетяна Іллівна, методист з інформатики Сіпеєва Марина Сергіївна

Додати коментар

Захисний код
Оновити