На сайті:

На сайті 212 гостей та відсутні користувачі

РОБОТА В НОВИХ ОСВІТНІХ РЕАЛІЯХ

 11.10.18

11 жовтня цього року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти пройшло засідання колегії департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, на якому розглядались питання Нової української школи.
Із доповіддю “Про підготовку педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи (другий етап)” виступив ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Так, Роман Зуб’як наголосив, що у жовтні 2018 року розпочнеться другий етап підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які впроваджуватимуть Державний стандарт початкової освіти у 2019/2020 навчальному році. На даний час вживаються заходи з підготовки до навчання. За попередніми даними, навчанням буде охоплено близько 2 100 педагогів.
Заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики Андрій Сташків акцентував на використанні коштів субвенції для оснащення кабінетів початкових класів Нової української школи.
З результатами вивчення стану формування освітнього середовища в закладах освіти для роботи в умовах Нової української школи ознайомила Любов Шелемей, проректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Зокрема, у її виступі йшлося про те, що вимоги до організації освітнього простору НУШ нормативно визначені певними документами, що передбачає широке використання ІТ-технологій, мультимедійних засобів навчання тощо. Проаналізовано стан забезпечення класних кімнат для перших класів НУШ одномісними партами, відкритими шафами, контейнерами, поличками для приладдя та виставок, демонстраційними моделями та муляжами, друкованими засобами навчання для організації освітнього процесу.
У ході засідання колегії директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктор Кімакович вручив подяки Міністерства освіти і науки України працівникам освіти закладів обласного підпорядкування.
За результатами роботи прийняті відповідні рішення.

Додати коментар

Захисний код
Оновити