На сайті:

На сайті 115 гостей та відсутні користувачі

Семінар-нарада для директорів інклюзивно-ресурсних центрів

25.10.18

22 жовтня 2018 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася семінар-нарада для директорів інклюзивно-ресурсних центрів районів, міст, ОТГ з теми «Організаційно-методичні засади діяльності інклюзивно-ресурсних центрів». У роботі заходу взяли участь 19 директорів інклюзивно-ресурсних центрів Івано-Франківської області.

Відкрив семінар-нараду Кімакович В.Є., директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації. Він зазначив, що якість інклюзивної освіти безпосередньо залежить від ефективності діяльності інклюзивно-ресурсних центрів, а також висловив вдячність за вчасне проведення комплексної оцінки для дітей з особливими освітніми потребами.

Зуб’як Р.М., ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, поінформував учасників про підготовку працівниками ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти навчальних тренінгів для педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів.

У процесі роботи були висвітлені нагальні питання щодо роботи інклюзивно-ресурсного центру: «Статус, завдання та функції інклюзивно-ресурсних центрів» – Палійчук В.В., головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; «Ведення ділової документації в інклюзивно-ресурсному центрі» – Максимик В.П., головний спеціаліст відділу кадрової, аналітичної та правової роботи департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; «Методичні рекомендації щодо проведення комплексної оцінки. Медична і соціальна модель, концептуальна модель використання МКФ – ДП» – Іваночко Г.С., завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО; «Індивідуальна програма розвитку – основний освітній документ дитини з особливими освітніми потребами» – Липка О.М., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОППО; «Батьки як ключові партнери в інклюзивному навчанні» – Шеремета Н.М., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО.

Учасники заходу отримали відповіді на проблемні питання, мали можливість обмінятися досвідом з колегами щодо створення та організації роботи інклюзивно-ресурсного центру.

Додати коментар

Захисний код
Оновити