На сайті:

На сайті 469 гостей та відсутні користувачі

Засідання школи педагогів інклюзивного навчання

22 листопада 2018  року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося чергове засідання школи педагогів інклюзивного навчання для асистентів вчителів інклюзивних закладів з теми «Організаційно- педагогічні умови діяльності асистента вчителя в інклюзивному класі».

У процесі засідання висвітлено такі питання: роль асистента вчителя в інклюзивному класі: основні функції, завдання та форми співпраці (Оксана Липка, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО); організаційно-методичні засади діяльності інклюзивно- ресурсних центрів (Галина Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО); особливості супроводу дитини з порушеннями слуху в умовах інклюзивного навчання (Наталія Гринів, асистент вчителя Калуської ЗОШ І-ІІ ст. №8 Калуської міської ради); роль асистента вчителя у супроводі дитини із розладами аутистичного спектру (Надія Підручна, асистент вчителя Черніївської ЗОШ І-ІІІ ст. Тисменицького району).
Учасники засідання отримали відповіді на проблемні питання, мали можливість обмінятися досвідом з колегами щодо особливостей співпраці асистента вчителя з усіма учасниками освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання.
На завершення заходу учасники заходу визначили роль асистента вчителя у розробці індивідуальної програми розвитку, звернули увагу на важливості формування психологічної готовності педагогів до взаємодії з дитиною з особливими освітніми потребами.

Додати коментар

Захисний код
Оновити