На сайті:

На сайті 125 гостей та відсутні користувачі

Початкова школа: вектор розвитку

17.12.18

Супервізор у Новій українській школі

В умовах Нової української школи набуває нових обертів процес професійної підтримки з поєднанням оцінювання роботи вчителя.
На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 559-р «Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 р. № 17», наказу Міністерства освіти і науки України від 15.01.2018 року № 34 «Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи» на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проходить тренінг «Супервізія як стратегія покращення якості викладання». Тренерами-супервізорами є Галина Адамович і Галина Сагайдак, викладачі кафедр ОІППО.
До навчання залучені працівники методичних структур, заступники директорів з навчально-виховної роботи, котрі відповідають за початкову освіту і пройшли професійний відбір, науково-педагогічні працівники ОІППО. Критеріями цього були: відповідна освіта, мобільність, готовність до змін, наявність сертифіката про навчання на платформі Ed-Era.
Мета тренінгу передбачала підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності супервізорів для надання підтримки вчителям початкових класів щодо реалізації завдань Державного стандарту початкової освіти відповідно до основних напрямів державної політики, запитів громадянського суспільства, потреб споживачів освітніх послуг.
Тематика навчання охоплювала ключові моменти діяльності в умовах НУШ: супервізія в сучасному освітньому контексті; цикл роботи супервізора (планування, моніторинг, аналіз, застосування); складові якісного викладання, організація спостереження за роботою вчителя.
На завершення у круглому столі щодо планування подальших кроків супервізора взяв участь Роман Зуб’як, ректор  ОІППО.

Додати коментар

Захисний код
Оновити