На сайті:

На сайті 138 гостей та відсутні користувачі

КНИГА, ЩО ТОРКНУЛАСЯ СЕРЦЯ І ДУШІ

24.05.19

В Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти презентували видання «Олюднимо історію разом». Це унікальна книга, у яку ввійшли есе прикарпатських учнів 2–10 класів. Діти зібрали та передали історії життя своїх родичів, їхні спогади, показали непересічні сторінки біографій пересічних людей.
Авторами ідеї акції “Олюднимо історію разом” стали Богдан Томенчук, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти; Микола Палійчук, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Івано-Франківської обласної ради та Володимир Гарматюк, журналіст.
У 2017 році за сприяння Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти стартував конкурс робіт "Олюднимо історію разом". Діти подали настільки багатий і цінний матеріал, який не зміг залишитись поза увагою громадськості. Тому визріла ідея упорядкувати його у збірку, до якої увійшли 62 історії від 63 юних авторів про 65 постатей нашого краю.
Книга складається з трьох розділів: «Олюднимо історію», «Олюднимо сучасність», «Олюднимо талант». Вони описують події від часів ОУН-УПА до теперішньої ситуації на сході України, а також розповідають про видатних людей Прикарпаття.
Хрестоматія життєвих історій, людських доль очима школярів побачила світ завдяки фінансовій підтримці Миколи Палійчука та групи громадських діячів «Перший рукопис» (Ольга Бабій, Ростислав Держипільський, Ольга Деркачова, Микола Палійчук, Богдан Томенчук).
Упорядники, меценати та автори ідеї запевнили, що на одній книзі не зупиняться і продовжуватимуть “олюднювати історію”.
Доброю справою стане те, що збірку отримають заклади освіти Прикарпаття.

Додати коментар

Захисний код
Оновити