На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

ЯК ДОШКІЛЬНИМ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДАМ ПРАЦЮВАТИ У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ…

23.08.19

У середу, 21 серпня цього року, на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися методичні діалоги з проблеми «Методичний супровід освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2019/2020 навчальному році». Участь у них взяло майже 50 осіб: працівники місцевих органів управління освітою, методичних кабінетів, об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області та відповідальні працівники інституту.
Усі учасники значною мірою причетні до розвитку дошкільної освіти області. А методичні діалоги – складова обласних конференцій освітян, які традиційно проводяться перед початком навчального року.
Нашим завданням було опрацювання нормативної бази і визначення пріоритетів як у діяльності закладів дошкільної освіти, організації освітнього процесу, так і в методичній роботі на 2019/2020 навчальний рік.
Обговорювали ефективні тактики роботи за кожним з цих напрямів – через інформаційно-аналітичну та практичну складові. Зокрема, першу забезпечували методисти лабораторії дошкільної та початкової освіти Наталія Бабій та Людмила Мінда: було розкрито ефективні підходи щодо організації та змісту освітнього процесу (чинні освітні програми, сучасні технології, методика налагодження партнерської взаємодії з дорослими та дітьми тощо).
У практичному модулі через роботу в трьох фокус-групах детально досліджено інші актуальні проблеми діяльності закладів дошкільної освіти:
• Нормативно-правове регулювання діяльності закладу дошкільної освіти.
• Інноваційні технології у методичній роботі з педагогами закладів дошкільної освіти.
• Інклюзія в дошкільній освіті.
Модераторами цих груп були відповідно: Христина Дуда, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій; Людмила Мінда та Наталія Бабій; Галина Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти і Оксана Липка, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.
Позитивним і навіть дещо зворушливим моментом заходу було вручення грамот та подяк багатьом педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти області за високий професіоналізм, сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток дошкільної освіти Івано-Франківщини.

Додати коментар

Захисний код
Оновити