На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Християнська етика ‒ основа доброго навчання та життя

28.08.19

Методичні діалоги працівників місцевих органів управління освітою, методичних кабінетів (ІМЦ), ОТГ, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів курсу “Основи християнської етики” відбувалися цьогоріч у переддень свята Незалежності України.
Модерування заходу здійснювалося Світланою Сміх, методистом лабораторії національного виховання ІФОІППО. На початку діалогували між собою у двійках і трійках, знайомились, оскільки із об’єднаних громад прибули нові колеги, щоб далі упродовж року спільно молитися і працювати. Оскільки це був День Державного Прапора, то кожен на своєму уявному зображенні написав слова, що відповідають християнському змісту символу. Це були: “Бог і Україна”, “Праця і молитва”, “Мир і відповідальність” …
Основна проблема, що стосувалася особливостей змісту та методики викладання курсу “Основи християнської етики”, висвітлювалась у презентаціях педагогів з наступним обговоренням. Це дало змогу окреслити успіхи і завдання у викладанні курсу.
Важливу для учительства тему “Педагогіка Ісуса Христа” розкрила Ірина Бурнашова, магістр теології КУЛ та магістр екуменічних студій УКУ, учитель-методист Лисецького навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад” Тисменицької районної ради.
Леся Загрійчук, тренер НУШ, учитель початкових класів приватної школи-садка “Перша ластівка” м. Івано-Франківська, зосередилася на можливостях інтегрованого викладання курсу “Основи християнської етики” у початковій школі.
Ірина Оробець, учитель початкових класів Горішньо-Залучанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Снятинської районної ради, підкреслила можливості реалізації змісту курсу “Основи християнської етики” у співпраці з родиною.
У перерві учасники діалогів мали змогу побувати у книгозбірні закладу, на базі якого відбувся захід. Іванна Стрихар, директор бібліотеки ІФА імені св. Івана Золотоустого професійно представила роботу та ознайомила бажаючих із унікальними фондами ‒ спадщиною митрополита Андрея Шептицького.
Далі робота продовжилася виступом Галини Гришко, декана катехитично-педагогічного факультету ІФБУ інституту Івано-Франківського Богословського Університету на тему: “Біблійна педагогіка у школі”.
Згодом у інтерактивному стилі учасники діалогів, об᾽єднані в групи “критиків”, “песимістів” і “реалістів” опрацювали проект рекомендацій секції. Було зроблено наголос на необхідності професійної підготовки вчителя основ християнської етики та позитивній взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу.
У ролі експерта виступив Ігор Дрогобицький, викладач кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО, який крізь призму теми гідності людини у християнській традиції, наголосив на практичних навиках використання біблійної основи курсу у повсякденному житті.
Під час заключного обміну думками із змістовно-заохочуючим представленням досвід роботи із реалізації курсу “Основи християнської етики” презентувала п. Світлана Дяків, методист ІМЦ управління освіти Коломийської міської ради.

Додати коментар

Захисний код
Оновити