На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

ЗНАЙОМИМОСЬ ІЗ ІНТЕРАКТИВНОЮ ОНЛАЙН-ШКОЛОЮ GIOS

21.11.19

Інтерактивність, ігрові методики, перевернутий клас – уже не є модними трендами, а стають нагальною необхідністю для сучасної шкільної освіти. Проте досі ці новаторські методики поширювались в основному в приватних школах. Яким чином перенести їх у звичайні школи, де навчається 97% українських дітей? Можна скористатись GIOS.
Global Innovative Online School (GIOS) – це перша українська комплексна онлайн-платформа, яка пропонує якісний сучасний контент згідно з шкільними програмами, в інтерактивному форматі та з використанням сучасних технологій.
19 листопада в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти Наталія Лимонова та Дарина Васильєва ознайомили учителів і директорів ЗЗСО області та працівників інституту з курсом з математики та критичного мислення для 5–9 класів. Він уміщує анімаційні відеоуроки, опорні конспекти, інтерактивні завдання, тести й алгоритми, підлаштовані під здібності дитини. Даний курс дає можливість якісно організувати: змішане навчання; “перевернутий клас”; дистанційне навчання.
Курси “Математика та критичне мислення” укладені відповідно до діючих навчальних програм з математики, платформа має гриф МОН України.
До кожного уроку запропоновано:
• інтерактивне анімаційне відео 4–5 хв (запитання під час перегляду допомагають підвищити концентрацію уваги учня та відразу запустити процеси самоконтролю);
• опорну схему (опорний конспект, що допомагає усвідомити зв’язки між поняттями, про які йшла мова в лекції);
• розв’язані типові задачі (що є прикладом і орієнтиром для учнів);
• інтерактивні завдання у тестовій формі (що містять і завдання логічного характеру відповідно до теми);
• завдання на відповідності;
• завдання на пошук помилок (сприяє розвитку критичного мислення);
• завдання на встановлення порядку дій (учні мають по частинах, як пазл, зібрати у правильному порядку розв’язування задачі);
• завдання на введення відповіді;
• блок прикладних задач (показує, як можна використовувати в житті тему, що вивчається).
У процесі виконання завдань учень заробляє бали, отримує додаткові життя, тож для нього робота на платформі сприймається як гра. Також за бажанням він може порівнювати свої досягнення з іншими учнями на платформі.
Учитель (за потреби – директор) має доступ до статистик учнів і може швидко побачити тенденції у класі та проблемні завдання.
На платформі особлива увага приділена міжпредметним зв’язкам, розвитку критичного мислення, прикладній спрямованості та формуванню ціннісних орієнтацій учнів.
Використання платформи дозволяє зробити процес навчання більш індивідуалізованим чи особистісно орієнтованим, оскільки учні можуть здобувати знання у власному темпі, у зручний час і комфортному місці, навчитися працювати з новим джерелом інформації – Інтернетом.
За потреби учителям надається методичний супровід, технічна підтримка, відеоінструкція з користування платформою, проводяться навчальні вебінари, моніторинг учнівських досягнень.

Додати коментар

Захисний код
Оновити