На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами

17.12.19

12 грудня 2019 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведений обласний семінар-нарада директорів інклюзивно-ресурсних центрів з теми «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами». Метою зібрання було розроблення алгоритму супроводу та визначення механізму управлінської діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.
Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, звернув увагу на управлінський аспект діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.
Зоряна Король, заступник голови профспілки працівників освіти і науки Івано-Франківської області, ознайомила з нормативно-правовим забезпеченням діяльності інклюзивно-ресурсних центрів і дала відповідь на актуальні питання керівників інклюзивно-ресурсних центрів.
Галина Іваночко, завідувач ресурсного центра підтримки інклюзивної освіти, презентувала методику раннього втручання, яка є запорукою успішної інклюзії.
Наталія Шеремета, методист ресурсного центра підтримки інклюзивної освіти, звернула увагу на особливості застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я задля забезпечення інклюзивності освіти.
Оксана Липка, методист ресурсного центра підтримки інклюзивної освіти, розкрила особливості роботи в автоматизованій системі інклюзивно-ресурсних центрів. Також учасники семінару напрацювали рекомендації щодо оформлення висновку про комплексну оцінку в автоматизованій системі інклюзивно-ресурсних центрів.
Учасники заходу отримали корисні напрацювання для подальшої управлінської практики.

Додати коментар

Захисний код
Оновити