На сайті:

На сайті 99 гостей та відсутні користувачі

Фінал ювілейного Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка

10.02.20

8 лютого у приміщенні Університету Короля Данила відбувся фінальний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Захід традиційно організовує і проводить департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Цей конкурс започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.
У підсумковому етапі конкурсу взяли участь 36 переможців обласного етапу. Це учні 5–11 класів, учні закладів професійно-технічної освіти, студенти закладів вищої освіти усіх рівнів акредитації. 
Перед конкурсним випробуванням переможці обласного етапу та їх наставники були нагороджені дипломами та грамотами департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації. Окрім того, учні та студенти отримали пам’ятні подарунки. Також присутні переглянули вітальне відеозвернення Міністра освіти і науки України Ганни Новосад тут.
З побажаннями творчих успіхів до конкурсантів звернулися Євгенія Науменко, методист відділу роботи з обдарованою молоддю Інституту модернізації змісту освіти; Наталія Пігач, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації; Любов Шелемей, проректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Інна Варварук, директор коледжу Університету Короля Данила.
Пакети із завданнями були відкриті і розтиражовані в присутності членів оргкомітету та учасників конкурсу. Відповідно до Положення учні 5–7 класів працювали дві астрономічні години, учні 8–9 класів – три астрономічні години, учні 10–11 класів, закладів професійно-технічної освіти та студенти І–ІV р. а. закладів фахової передвищої та вищої освіти – чотири астрономічні години.
Кожен учасник, виконуючи конкурсні завдання, мав можливість розкрити свій творчий потенціал, філологічне мислення та філософське бачення сьогодення через творчість Тараса Шевченка.
Слід зазначити, що переможці конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів рекомендуються Міністерством освіти і науки України для призначення стипендії Президента України.

Додати коментар

Захисний код
Оновити