На сайті:

На сайті 123 гостей та відсутні користувачі

Методична студія математиків та фізиків

20.08.20

20 серпня 2020 року в рамках обласної науково-практичної конференції відбулось засідання методичної студії працівників органів управління освітою, які відповідають за організацію методичної роботи з учителями математики та фізики, представників ОТГ та закладів освіти обласного підпорядкування, керівників методичних об’єднань учителів математики та фізики, які працювали над проблемою забезпечення якісної математичної та фізичної освіти школярі в контексті вимог сучасної освіти.
Методична студія працювала у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Всього у роботі студії взяли участь 96 педагогічних працівників. Модераторами виступили Лілія Голуб-Бортняк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО та Петро Якубовський, завідувач центру моніторингу якості освіти ОІППО.
Учасники засідання обговорили нові нормативно-правові документи Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації освітнього процесу та викладання фізики і математики в закладах освіти у 2020/2021 навчальному році, окреслили основні напрями діяльності учителів щодо організації освітньої діяльності в умовах дистанційного або змішаного формату навчання.
Галина Стрільчак, завідувач лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки ОІППО, ознайомила учасників засідання із особливостями організації та умовами проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» у номінації «Математика».
Галина Войтків, докторант Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, провела аналіз електронних ресурсів для забезпечення проведення шкільного фізичного експерименту та оцінювання навчальних досягнень учнів.
Лілія Голуб-Бортняк звернула увагу учасників засідання на необхідності виконання плану заходів щодо проведення Року математичної освіти в Україні у 2020/2021 навчальному році, а також підготовки випускників закладів загальної середньої освіти до запровадження у 2021 році обов’язкової державної підсумкової атестації з математики.
Петро Якубовський ознайомив учасників студії із можливими особливостями проведення всеукраїнських олімпіад і турнірів в умовах пандемії та проведення адміністративної реформи.
До участі у роботі студії були запрошені Іван Гасюк, декан Фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, та Наталія Кульчицька, завідувач кафедри математики та інформатики і методики навчання Факультету математики та інформатики даного вузу. У своїх виступах вони акцентували увагу на необхідності продовження співпраці із закладами загальної середньої освіти з питань роботи з творчими учнями та учителями, проведення на базі лабораторій фізико-технічного факультету робіт фізичного практикуму, астрономічних вечорів у закладах освіти.
В ході засідання модераторами надавались відповіді на питання, які задавались учасниками в чаті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити