На сайті:

На сайті 89 гостей та відсутні користувачі

УКРАЇНОЗНАВЧА МЕТОДИЧНА СТУДІЯ В ОНЛАЙН-ФОРМАТІ

25.08.20

Викладання курсу за вибором «Українознавство» у закладах освіти є надто важливим, адже українознавство як інтегративна система знань про Україну дає можливість отримати узагальнене системне бачення українства в минулому та сьогоденні, сприяє розумінню його історичної місії та є важливим чинником формування національної самосвідомості сучасного громадянина України.
Цим і обумовлено було проведення ІФОІППО серпневої методичної студії для працівників місцевих органів управління освітою, методистів РМ(М)К, ІМЦ, ОТГ, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями українознавства.
На онлайн-заході Лідія Максим’як, методистка лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки ІФОІППО, кандидатка наук з державного управління, висвітлила актуальні питання сучасного українознавства в контексті реалізації концептуальних ідей Нової української школи вчителями українознавства у 2020/2021 н. р.
У виступі Галини Стрільчик, завідувачки лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки ІФОІППО, окрема увага була приділена новій навчальній програмі «Українознавство» для 5–11 класів закладів загальної середньої освіти України, яку нещодавно розробили науковці Інституту українознавства. Програмі надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (лист МОН України від 10.08.2020 № 1/11-5310).
Педагогічний дискурс «Історичне та літературне краєзнавство на теренах Прикарпаття», проведений у конструктивному руслі Ярославом Треф’яком, завідувачем кафедри педагогіки та психології ІФОІППО, кандидатом педагогічних наук, та Марією Федунь, докторкою філологічних наук, професоркою кафедри педагогіки та психології ІФОІППО, був спрямований на формування професійної компетенції вчителів українознавства.

Додати коментар

Захисний код
Оновити