На сайті:

На сайті 73 гостей та відсутні користувачі

Розвиток професійної майстерності вчителя-словесника в умовах нового формату освітньої діяльності

27.08.20

25 серпня 2020 року відбулось онлайн засідання методичних студій працівників місцевих органів управління освітою, голів методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями української мови і літератури, зарубіжної літератури, російської та польської мов, представників ОТГ та закладів обласного підпорядкування. Тема заходу – «Розвиток професійної майстерності вчителя-словесника в умовах нового формату освітньої діяльності».
Під час роботи студії визначено актуальні напрями та завдання для реалізації змісту і оновлення методів навчання щодо вивчення предметів освітньої галузі «Мови і літератури» у 2020/2021 н. р. (Наталія Уманців, завідувачка лабораторією суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО). Проаналізовано чинні навчальні програми, методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України для основної та старшої школи та визначено пріоритетні напрямки їх реалізації в умовах нового формату освітньої діяльності: з української мови і літератури (Світлана Худецька, методистка української мови і літератури лабораторії суспільно- філологічних дисциплін ІФОІППО); зарубіжної літератури, російської та польської мов (Ярослава Козленко, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО).
«Літературна освіта в новій українській школі: сучасні засоби навчання» – тема виступу докторки педагогічних наук, завідувачки кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО Галини Островської. Про технології та інструменти розвитку креативного мислення здобувачів освіти учасників заходу поінформувала кандидатка педагогічних наук, викладачка кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО Наталія Скоморовська.
Матеріали методичних студій розміщено на сайті ІФОІППО, у розділі «Серпнева конференція – 2020».

Додати коментар

Захисний код
Оновити