На сайті:

На сайті 112 гостей та відсутні користувачі

Професійний розвиток вчителя іноземної мови

28.10.20

Міністерство освіти і науки України та Британська Рада в Україні розпочали наступний етап підготовки вчителів англійської мови, які будуть викладати у 5-9 класах закладів загальної середньої освіти. Головною метою проєкту є забезпечення наступності та сталості у навчанні іноземних мов відповідно до Концепції «Нова українська школа».
У навчанні та пілотуванні проєкту «Професійний розвиток вчителя іноземної мови» беруть участь 11 тренерів (агентів змін) та 120 вчителів Івано-Франківської області.
Програма підготовки складається із трьох етапів:
I етап передбачає орієнтаційний онлайн курс для тренерів. Курс охоплює такі теми як дистанційне навчання; розуміння учнів та їхніх навчальних уподобань; опрацювання Державного стандарту і навчальних програм базової середньої освіти; моделювання навчання: підходи, планування очних та дистанційних уроків, перевернуте навчання, роль вчителя; розвиток комунікативних мовленнєвих умінь; місія агентів змін у професійному удосконаленні вчителів англійської мови.
Всі програмні заходи сприятимуть розвитку наскрізних умінь, таких як: критичне мислення, креативність, співпраця в команді, комунікація, цифрова грамотність тощо.

II етап включає в себе самодоступний онлайн курс Британської Ради «Навчання англійської мови у новому контексті: базова середня освіта» для тренерів та вчителів 5-9 класів. Загальна тривалість навчання - 5 тижнів протягом жовтня 2020 року – березня 2021 року.
Даний курс складається з 5 модулів та охоплює такі теми як розуміння учнів, планування уроків для досягнення конкретних обов’язкових результатів учіння, оцінювання, ключові уміння 21-го століття, ефективне управління діяльністю на уроці.

На III-ьому етапі проєкту планується опрацювання ресурсів, участь у вебінарах та форумах, спілкування із експертами із Великобританії на онлайн платформі для вчителів англійської мови.
Метою семінарів-практикумів є навчання через рефлексію, зворотній зв’язок, обмін досвідом, загальні/групові дискусії. За підтримки агентів змін вчителі опанують комунікативні методи та прийоми навчання для подальшого удосконалення процесу учіння.
Опанування електронних ресурсів на освітній онлайн платформі NUS-English.com.ua триватиме протягом січня - лютого 2021 року. Вчителям англійської мови запропоновано опрацювати матеріали: «Розуміння учнів», «Мотивація учнів», «Планування уроків у новому контексті», «Управління процесом учіння», «Дистанційне навчання», «Активності для 5-9 класів», «Ключові уміння 21-го століття», «Оцінювання для учіння».
Всі ресурси Британської Ради та видавництва Кембриджського університету на платформі узгоджено із навчальними програмами для базової середньої школи.

Додати коментар

Захисний код
Оновити