На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

МУЗИЧНО-ЕСТЕТИЧНИЙ РОЗВИТОК ДОШКІЛЬНИКІВ: ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД

26.11.20

У рамках співпраці між Івано-Франківським й Донецьким ОІППО 24 листопада 2020 року відбувся міжобласний онлайн-семінар «Музично-естетичний розвиток дошкільників: інноваційний компонент». Метою заходу стало поширення кращого педагогічного досвіду щодо впровадження сучасних освітніх технологій музичного розвитку дошкільників, стимулювання творчої діяльності музичних керівників та задоволення потреб фахівців у професійній самореалізації.
Це вже друга зустріч музичних керівників закладів дошкільної освіти обох областей. Перша – відбувалася у травні 2019 року, коли музичні керівники Донеччини прибули з робочим візитом до Прикарпаття та впродовж трьох днів мали змогу знайомитися з досвідом упровадження регіонального компоненту у зміст музично-естетичного розвитку дошкільників. Цьогоріч вже музичні керівники Донецької області презентували власний досвід упровадження інновацій в освітній процес з музичного розвитку дітей дошкільного віку.
У процесі роботи було представлено цілий спектр інновацій: технологія ритмограй, музичний мюзикл, музичний сторітелінг, мнемотехніка, музично-оздоровчі технології (використання соляної кімнати), хореографічна діяльність дітей тощо. Актуальними для педагогів стали питання організації музичної діяльності з дітьми в умовах інклюзивної освіти та використання ІКТ в музично-педагогічному процесі. Різноманітними були й форми представлення досвіду роботи: відео-вернісаж, панорама ідей, мистецький челендж, пісенний перфоманс, педагогічна майстерня, майстер-клас…
Наприкінці відбулася презентація «Подарункової валізи дошколярика» – авторських напрацювань музичних керівників Донецької області. Учасники зустрічі обмінялися також ідеями, враженнями від заходу та висловили сподівання на подальшу співпрацю між регіонами.
Щиро дякуємо музичним керівникам закладів дошкільної освіти Донеччини за надзвичайно цікавий, насичений та продуктивний захід!

Додати коментар

Захисний код
Оновити