На сайті:

На сайті 119 гостей та відсутні користувачі

Івано-Франківщина вітає лауреата всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021»

29.04.21

З 12 до 22 квітня тривали відбірковий та фінальний етапи заключного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021». Відбірковий етап визначив 12 фіналістів з 25-ти переможців міст та областей України.
Відбірковий етап цього найпрестижнішого освітянського змагання складався з трьох конкурсних випробувань: «Дистанційний урок», «Дорожня карта творчого проєкту», «Методичний практикум». У фіналі було два випробування: «Майстер-клас» «Дистанційний урок» зі здобувачами освіти. Теми визначалися шляхом жеребкування.
За підсумками конкурсних випробувань фінального етапу третього туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Трудове навчання» друге місце і звання лауреата виборола Процак Ольга Михайлівна, учитель трудового навчання Отинійського ліцею Отинійської селищної ради Івано-Франківської області.
 Ольга Михайлівна закінчила Коломийський педагогічний коледж Прикарпатського університету імені Василя Стефаника за спеціальністю «Образотворче мистецтво» та Глухівський державний педагогічний університет за спеціальністю «Педагогіка та методика середньої освіти, трудове навчання», що дало можливість поєднати в роботі професії мистецького та технологічного напрямків.
Її уроки трудового навчання з основами підприємництва проходять жваво, часто шумно, та головне – вони набагато ефективніші за традиційні. Учні вчаться визначати собівартість виробів, робити рекламу, сторітеллінг та скрапбукінг, обирати напрямок майбутньої професії. При створенні об’єктів технологічної діяльності постійно застосовує такі методи проєктування, як біоніки, комбінування, комбінаторики, метод фокальних об’єктів, «Біном фантазії» та «Метод Уолта Діснея».

Третій тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» був позначений для Процак Ольги Михайлівни надзвичайно великою відповідальністю не тільки перед учнями, а й колегами, односельчанами, керівництвом, адже вона представляла не тільки себе як учитель, а й захищала честь своєї громади та області. Тому інколи так важко було їй владнати зі своїми емоціями.

Наша лауреат на конкурсі щодня відчувала величезну підтримку з боку рідних, друзів, колег та фейсбуківців, які голосували й підбадьорювали позитивом та добрими словами. А коли в тебе вірять – це дає крила. Низький уклін та велике спасибі Ольга Михайлівна адресує своєму методисту Гащаку Володимиру Михайловичу, який завжди скеровував та надихав.

Конкурс став ще одним доказом педагогічного таланту вчительки, її щоденної клопіткої праці, прагнення до самовдосконалення майстерності та саморозвитку душі.

Віват, Ольго Михайлівно!

Додати коментар

Захисний код
Оновити