На сайті:

На сайті 128 гостей та відсутні користувачі

Педагогічна студія керівників методичних об’єднань учителів фізики закладів освіти ТГ та обласного підпорядкування

18.08.21

dfdfdg118 серпня 2021 року в рамках Обласної серпневої конференції педагогічних працівників відбулось засідання педагогічної студії учителів фізики закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які працювали над проблемою забезпечення якісної фізичної освіти учнів в контексті вимог сучасної освіти. Всього у роботі студії взяли участь 95 педагогічних працівників області.

Спілкування проходило у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Модератором виступив Петро Якубовський, завідувач центру моніторингу якості освіти ОІППО.

Петро Якубовський спільно з учасниками засідання обговорили нормативно-правові документи Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації освітнього процесу та викладання фізики та астрономії в закладах освіти у 2021/2022 навчальному році, окреслили основні напрями діяльності вчителів в організації освітньої діяльності, зокрема і в умовах адаптивного карантину.

Під час засідання Галина Войтків, докторант Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, провела детальний аналіз можливостей використання змішаного навчання як технології змін і трансформації, здійснила огляд електронних ресурсів для забезпечення проведення шкільного фізичного експерименту та оцінювання навчальних досягнень учнів

Наталія Куриндаш, викладач фізики Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради, ознайомила учасників засідання із попередніми результатами зовнішнього незалежного оцінювання з фізики у 2021 році, акцентувала увагу учасників на необхідності проведення учителями фізики детального аналізу виконаннями учнями тестових завдань.

До участі у роботі студії був запрошений Віктор Гудзь, методист Хмельницького ОІППО, автор посібників з фізики, експерт Всеукраїнської школи-онлайн. У своєму виступі він звернув увагу на особливостях використання платформи «Всеукраїнська школа он-лайн» на уроках фізики, необхідності реалізації практичної складової шкільного курсу фізики та можливостях використання друкованих навчально-методичних матеріалів для підвищення якості викладання фізики.

Петро Якубовський ознайомив учасників студії із можливими особливостями проведення курсів підвищення кваліфікації учителів фізики та астрономії, а також всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів в умовах пандемії із врахуванням нового територіального устрою.

В ході засідання модератором та виступаючими надавались відповіді на питання, які задавались учасниками в чаті.

dfdfdg1

dfdfdg2

dfdfdg3

dfdfdg4


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити